Elindult a Rail Cargo Group tesztvonata Bécs és Kijev között

mobility news concept: businessman hand holding a touch phone with business news on a screen

    Elindult a Rail Cargo Group vasúti árufuvarozási szolgáltatása Bécs és Kijev között, az első tesztvonat közlekedtetésének tapasztalatait felhasználják majd a rendszeres összeköttetés kialakításában – közölte a Rail Cargo Group(RCG) kedden az MTI-vel.

    Hangsúlyozták, az első tesztvonat összeállításánál először alkalmaztak új vasúti technológiát, amellyel sikerült kamionról vonatra rakni a nem daruzható félpótkocsikat. Az r2L-technológiát a müncheni transport logistic kiállításon mutatták be először a szakmai közönségnek.


    A közlemény szerint a tesztvonat szeptember végén közlekedett Kijevből a Rail Cargo Group magyarországi BILK termináljáig, építőanyagokkal megrakott félpótkocsikat továbbított vasúton.
    Az osztrák cégcsoport közleményében rámutatott arra, hogy az Ukrán Államvasúttal (UZ) kötött együttműködés keretében a Bécs és Kijev közötti intermodális szolgáltatással a Rail Cargo Group bevonta Ukrajnát az európai intermodális TransNET-hálózatba.


    A Kijev és Bécs közötti – igény szerint budapesti megállóval is tervezhető – új összeköttetéssel Ukrajna és Közép-Európa számos csomópontja között lehetővé válik a rendszeres, nagy forgalmat bonyolító intermodális kapcsolat létrehozása – közölte a Rail Cargo Group.