Elektromos busszal tesztelték a MOON Power Charger 150DC töltőt

A teszthez a MOON, az MAN és az ArrivaBus munkatársai a MOON Power Charger 150DC töltőjét használták, mely a 10 perces próbatöltés során 20,55 kWh-nyi elektromos áramot adott le az MAN Lion’s City típusú csuklós buszának. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a MOON 150 kW-os egyenáramú töltője akár 3-4 óra alatt képes optimális körülmények között úgy feltölteni egy 130 fő befogadására képes, 18 méter hosszú autóbuszt, hogy a jármű elegendő energiával rendelkezzen egy egész napi munkához. A MOON portfóliójában egyébként 400 kW-os DC töltő is van, és használatával még tovább csökkenhet a buszok töltési ideje.

„Nagy öröm számunkra, hogy az első próbatöltés ilyen sikeres volt, és megmutattuk, hogy olyan terméket kínálunk a vásárlóknak, ami nem csak papíron, hanem a gyakorlatban is igen hatékony” – mondta el a teszt után Basilides János, a MOON Brand Managere.

A tesztesemény során az ArrivaBus Kft. és az MAN munkatársai már kísérleti jelleggel üzembe is állítottak Budapesten egy tisztán elektromos csuklós buszt, mely augusztus 1-től 11-ig a BKK 8E vonalán szállította az utasokat. Azonban a forgalomban történő teszt mellett fontos volt, hogy az autóbusz áramfelvevő képességét is próbára tegyék, ezen a ponton kapcsolódott be a MOON töltési partnerként a projektbe.