Elbújni nem lehet vele – de nem is akarsz

Nem is olyan régen már közöltünk egy rövidke élménybeszámolót a megújult Suzuki Jimny-ről.
Azt megelőzően a korábbi modellről is olvashattatok már ITT, valamint ITT.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az igen nagy népszerűségnek örvendő – és emiatt hiánycikként elkönyvelhető – Jimny tesztautókból az egyik ellátogathatott hozzánk néhány napra.

Sőt!
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az alábbi videókban is látható, szép, feltűnő élénk sárga/zöld/repceszín autóval közlekedhettünk.

Ja, nem mellesleg a korábbi tesztben már “fényezett” automata váltóval, fullosan felszerelt gép járt nálunk.

A Suzuki Swift Sportból huppantunk át a Jimny-be.

Mondhatnánk, hogy éles váltás volt… 😀

A kis terepjáró fokozott izgalommal indítottam útjára és az első méterek után ismét jött az a bizonyos “hazaérkeztem” érzés.
Ezt azoknál az autóknál szoktam érezni, amikbe beülve nagyon hamar úgy gondolom, hogy saját autóként is szívesen terelgetném – akár hosszú éveken át.

A Jimny ülése, kormánya, kényelme messze van a Swift Sportétól (is), de ez nem meglepő, hiszen ez a gép nem a sportosságról, hanem a munkáról, terepjárásról szól.

És az utóbbi a “legdurvább”…
Egy Jimny-ben ülve nem gondolkozol egy pillanatig sem, ha fel kell menni a járdára, át kell tolni a fekvőrendőrön/kátyún/útfelmaráson a gépet.
Nem gondolkozol – sokat – akkor sem, ha el kell hagyni a szilárd útburkolatot, mert tudod, érzed, hogy az autó úgyis átvisz mindenen.

Be kell vallanom, amikor hazaértem én egyból a ház előtti vizesárokba toltam be a Jimnyt.

Pontosabban nem egyszer toltam be az árokba. 😀
Beálltam orral ferdén…
…orral, párhuzamosan…
…orral, az átlós kerekeket terhelve…
…és beálltam farral keresztben…
…farral párhuzamosan…
…farral ferdén…

És, folytattam is volna még a “nagy ároktesztet”, ha nem érkeztek volna sorra a szomszédok, hogy meglessék a masinát és kérdezősködjenek felőle. 🙂

És ez volt jellemző arra a néhány napra, amíg nyúztuk a gépet.

Akármerre mentünk, az emberek nézték/csodálták.
Akárhol megálltunk, jöttek, kérdeztek/fotózták.

Párom az egyik nagy vasútépítő cégnél dolgozik.
Az ottani stáb egy másik márka pickupjait használja.
A kis Jimnynek azonban ott a nagyok között is hatalmas sikere volt és többen elcserélték volna munkaeszközüket erre a gépre.

A korábbi tesztben már írtunk az utastérről, a csomagok helyéről és a fentebbi videók egyikében már lelőttük a LEDlámpa poént is.

De le is kell pötyögni, hogy ezzel a felszereltséggel, a LED lámpával, a fedett kis tárolódobozokkal a hátsó üléssor és a lökhárító között, egy igazán zseniális, szerethető, használható gépet kapunk.

Már csak ki kell várni, hogy megérkezzen.

Mi várnánk!!!