Dolgozz helyettem! – Sencor SRV 9250BK robotporszívó

Korábban már teszteltünk egy Sencor porszívót, így biztosak voltunk benne, hogy egy megbízható eszköz érkezett ismét próbára.

A gép ezúttal nem bontatlanul jutott el hozzánk, hisz’ nem csak mi nálunk szerepelnek különböző tesztek – szerencsére.

Azt, hogy nem mi vettük ki elsőként a dobozából, csak azért emeljük ki, mivel a Sencor SRV 9250BK robotporszívó csomagolása olyan ötletesen lett kialakítva, hogy a visszadobozolás során nem kell tetris-ezni.

Az eszközt rém egyszerű beüzemelni, ugyanis egy “sima” porszívózás indításához elegendő bekapcsolni, majd a távirányító segítségével munkára fogni.
Az első takarításkor megtanulja az adott területet, így a folytatásban már csupán ellenőrzésként használja “letapogatóit”

A töltőt, a munka végeztével megkeresi és teljesen automatikusan visszaáll rá.
Érdekesség! Ha az energiaforrást áthelyezzük a lakásban, elősz9r az eredeti helyén keresi a porszívó. Miután ott nem leli, elkezdi újra feltérképezni a teret és egészen addig keresi, míg meg nem találja – vagy le nem merül.

Érdekes, hogy zónákra osztja a teret és a munkát úgy végzi, hogy először csak szektort jár be (takarít ki), s csak azután megy a következőre.

Az alábbi videónkon jól látható, hogy a propellerként forgó külső seprűk a gép közepe (a kefe) felé terelik a szemetet.
Az is jól látszik, hogy ezek a “seprő elemek” jóval a korong alakú gépen kívülre nyúlnak.
Ennek köszönhetően a sarkokból is kiszedi a port.

https://www.instagram.com/p/B6X_Be8hGP-/?utm_source=ig_web_copy_link

Az SRV 9250BK-t telefonos applikáción keresztül is munkára foghatjuk, programozhatjuk.

Be kell vallani, maga az app elsőre nem igazán nyerte el a tetszésünket, mivel mindenáron csehül akart velünk kommunikálni – ettől viszont mi éreztük magunkat nagyon csehül.

Egy tesztnél azonban nem lehet feladni, ha elsőre nem sikerül, így mi is “újraterveztünk” és egy másik mobilra is letöltöttük a megfelelő alkalmazást.
Új néven regisztrálás és a nyelv megváltoztatása után végre mobilon keresztül is kommunikálhattunk a takarítógéppel.

“Átrajzoltuk” a munkafolyamatot (a zónákat kiiktattuk, ellenben belefűztünk egy “tilos zónát” – mivel a szintén teszten lévő Casio szintetizátorok állványának talpa némi kihívást jelentett a porszívónak) és beállítottuk, naponta hányszor és mikor takarítson teljesen önműködően, …)

Nos, a kedves olvasónak, most lehet, hogy két szónál, gondolatnál is megakadt a tekintete/figyelme.

“Takarítógéppel”?
“Casio szintetizátorok állványának talpa némi kihívást jelentett”

Igen takarítógép!

Takarítógép, mivel a Sencor SRV 9250BK robotporszívó fel is mos, ha a megfelelő kiegészítre cseréljük a “porzsákot”.
A porszák ennél az eszköznél nem egy “klasszikus porzsák”, hanem egy műanyag tartály, amit nagyon könnyedén tudunk leemelni a gép aljáról, a kefék segítségével pedig gyorsan kipucolhatjuk.
Na, ezt a tartályt lehet egy víztartályra cserélni.
Ez utóbbi aljára pedig egy szövet felmósókendőt rögzÍteni a tépőzárak segítségével.

Hogy okozhat kihívást egy szintetizátor állvány?

Az SRV 9250BK egyik leghasznosabb tulajdonsága, hogy minden különösebb beállítás, átalakítás, fizikai mozgatás nélkül képes különbozü felületek takarítására.
Nem okoz számára semmi kihívást, ha a parkettáról mondjuk járólapra, vagy szőnyegre kell áttérnie, esetleg épp’ egy küszöböt kell átlépnie.
Nos, ez utóbbi tudása miatt okozott némi kihívást az a bizonyos állvány, mivel nem sokkal magasabb a talpa, mint egy küszöb, ellenben a hengeres kialakítása miatt sokkal keskenyebb, és ezt az “anomáliát” nem mindig tudta átlépni a porszívó.

De, erre is van megoldás!

Egyrészt a már korábban említett app, másrészt a számos kiegészítő között található “határoló” segítségével be tudunk állítani tilos zónákat.

A címben szerepel, hogy “dolgozz helyettem”!
Nos, a porszívó dolgozzon magában, a géppel kapcsolatos további alapfunkciókkal, paraméterekkel, specifikációkkal kapcsolatban meg dolhozzon a hivatalos honlap helyettem/helyettünk!

Mert nem leszünk takarítónő!