DJI Osmo Bike Mount – Nemcsak mountenbike-osoknak!

Még augusztusban írtunk egy rövidke beszámolót a Duplitec Kft-től tesztre kapott DJI Osmo kameráról….

Szerencsénkre az elmúlt héten újra eljutott hozzánk az Osmo, egy remek kiegészítővel – így, most arról írnánk le néhány gondolatot…

Kezdjük is az elején.
Mi is, ez a kütyü?
És mire is jó?

Nos, a hivatalos elnevezése szerint a DJI Osmo Bike Mount termékről beszélünk az alábbiakban.
A hazai honlapokon/webáruházban ugyanaz az egy (google fordítóval “magyarosított”) mondat szerepel. Eszerint ez kis kiegészítő “egy teljesen újszerű kerékpáros videó elkészítésére ad lehetőséget”…

Drága Kontrollcé-kontrollvé Huszárok!
Nemcsak kerékpárra lehet felrögzíteni ezt a hasznos és ötletes kis lengéscsillapítót, hanem akár motorra,  rollerre, babakocsira, vagy épp’ fűnyíróra, talicskára, netán kapa-, vagy ásónyélre!
Röviden, minden olyan valamire, aminek 2-3.2 centiméter átmérőjű csőalakú nyele, kormánya, állványzata van!

Abba most nem mennék bele, hogy tulajdonképpen bármilyen csőre felszerelhető, mert igazán értelme csak a mozgásban lévő – gyakran rázkódó – eszközökön van.

De ugye, mi magyarok úgy készítünk webáruházat, vagy ismertetőt, hogy megnézzük, van-e bármilyen találat a mindent tudó guggliban és az elsőt szó szerint lemásoljuk…

Holott a mellékelt videó is jól mutatja annak eredményét, hogy például motorozás közben is nagyon jól lehet használni ezt az Osmo kiegészítőt – magával a DJI Osmoval közösen.


Hogy jobban lássátok, miről is beszélek/mesélek, jöjjön most néhány gyári fotó a DJI Osmo Bike Mount termékről

Használata roppant egyszerű!
A kiválasztott kormányra, nyélre, csőre, rúdra a menetes rögzítőfüllel igen gyorsan rászoríthatjuk a Bike Mount-ot.
Annak érdekében, hogy a rögzítési pontként szolgáló eszköz ne sérüljön, két – különböző vastagságú – gumialátétet is csomagolt a gyártó a teleszkópos stabilizátor mellé.
Miután  a kiegészítőt  megfelelően rászorítottuk a helyére, fogluk a DJI Osmonkat és a telefontartót lecsavarjuk arról,majd annak helyére a  DJI Osmo Bike Mount eszközön található csavart tekerjük és már rögzítve is van a “telón” (Nem telefonon!) a gimballos kameránk.

És, igen!
Talán az a legmegfelelőbb megfogalmazás, hogy teleszkópos stabilizátor.
Mert tényleg ennyit tesz!
A fentebb található fotókon is jól látszik,hogy a Bike Mount leginkább egy mountenbike hátsó lengéscsillapítójára hasonlít – és működése is megegyezik azzal…

Készült még néhány videofelvétel az elmúlt nap során és – terveink szerint – a következő napokban is rögzítünk majd még alapanyagokat – különféle járművekre, eszközökre rögzítve a kis kütyüt és az Osmot….

Jellemzők:
– Méretek: 114 mm × 79 mm × 29 mm
– Rögzítés átmérője: 20-32 mm
– Súly: 106 g

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/08/21/osmopolitakent-a-szigeten/