Csak a metál… Csak azt szereti – Exkluzív fémteszt

Az történt, hogy ellátogattam a Ferenc körútra, hogy kellemes ünnepeket kívánjak.
Az “ellátogatás” tulajdonképpen, csak egy sima megállás volt,  hisz’ épp’ arra autóztam a dolgos hétköznapok és autócserék (Insignia Sportstourer vissza, Zafira el.) közepette.
Mivel az idei esztendőben  többször is volt dolgom a  Casio órák hivatalos márkaboltjában/márkaszervizében, úgy éreztem, illik megállni és békés/boldog év végét kívánni.

Ha már ott jártam, természetesen körbekukkantottam és megláttam egy csodát.

“Az úgy történt, hogy megláttam Őt…
Beleremegett a lábam.
Rám szóltak,  hogy leesett az állam.” – fogalmazta meg évtizedekkel  korábban a méltán népszerű Pa-Dö-Dö formáció az érzéseimet.
No, esetünkben  nem Szabó Jánossal kapcsolatban, hanem a GST B100X-1A óra láttán landolt az állam a padlón.

Korábban már írtam a hazánkban idén megjelent  Casio G-Steel sorozat egy csodálatos darabjáról.

A szóban forgó GST B100X-1A modell pedig ennek a szériának egy friss példánya.

Az alábbi videóban  egy rövid bemutatót láthattok az “alapmodellről”.

És  miután a néhány órája közölt  SHB 200SG-7A óratesztben már felrúgtam a korábbi hagyományokat, maradok ma ennél a vonalnál és újabb videót (Korábban nem nagyon tettünk ilyet az órákkal kapcsolatban.)  osztok meg az olvasókkal.
Ez a kisfilm azonban kifejezetten a Casio G-Steel GST B100X-1A óráról szól.
Irigykedem is – nem kicsit – a  készítőjére…

Mondjuk a funkciókat egyáltalán nem mutatta be, de legalább karján viselheti a  karbon/fém/műanyag black metalt.

Mivel nekem csak néhány percnyi ismerkedés adatott meg – EDDIG 😉  – a modellel, jöjjenek most a fontosabb paraméterek és néhány mondat az üzemmódokról.

 • Méretek:  53.8 mm x 58.1 mm x 14.1 mm (magasság x szélesség x vastagság)
 • Súly:  120 gramm
 • Fokozottan ütés- és rezgésálló tokozás:  Az óra tokozása fokozottan ellenáll az ütésnek és a rázásnak.
 • Az óratok anyaga:  karbon/nemesacél/műanyag
  Karbon: A karbon extrém ellenállóságot és állóképességet biztosít az óratoknak. A karbonnal kiegészített óráknak hosszabb az élettartamuk. Nemesacél: A 316L nemesacél (Stainless steel) nagyon ellenálló anyag, melyet gyakorlatilag nem lehet tönkretenni. Kemény (nem hajlik és nem is törik), megtartja színét (nem reagál a testnedvekkel, és ezért semmilyen fémdarabka nem szívódik fel a bőrbe és a testbe), és korrózió elleni bevonattal rendelkezik (ellenáll az oxidációnak és a korróziónak. Ezen felül ellenáll az édes és a sós víznek is.).
  Műanyag: Többnyire kaucsukból, gyantából vagy szilikonból. Ezt a típusú anyagot magas rugalmasság jellemzi, antiallergikus, vízálló, és nem szívja magába az izzadságot.
 • Üveg:  Zafír kristályüveg
  Az óra zafír üvege laboratóriumban készül, hidrogén és oxigén jelenlétében az alumínium-oxid (Al2O3) 2000 °C-nál valóolvasztásával. A korund „körtébe” való kikristályosodás után fel van vágva, és tovább van alakítva a kívánt formára és méretre. A zafír üveg az órákban használt legkeményebb üveg. Az ásványok keménységskáláján a második helyen helyezkedne el a gyémánt után, így gyakorlatilag csak gyémánttal lehet megkaristolni.
 • Vízálloság:  200M/20ATM
  A 200M/20ATM-ig vízálló jelöléssel ellátott órák úszásra, snorkelingre, de légzőkészülékkel való búvárkodásra is alkalmasak.
  A 200M/20ATM a vízállósság fokát jelöli, mely az ISO 6425 és ISO 2281 szabvány által van egységesítve. Az ISO tesztek magukba foglalják a hőmérséklet, mélység, nyomás (víz, levegő) váltogatását különbözően hosszú időszakokra az óra nyugalmi állapotában, és az óra operatív részével való manipulációnál. A búvár modelleknél utólagosan az óra sós víz elleni ellenálló képességének, és a túlnyomás kiegyenlítési képességének (dekompresszió szimuláció) vizsgálata van elvégezve.
 • Óraszíj anyaga:  tartós, vízálló műanyag
  Műanyag: Leggyakrabban kaucsukból, gyantából vagy szilikonból. Ezt a típusú óraszíjat magas rugalmasság jellemzi, antiallergén, vízálló, és nem szívja magába az izzadságot. Nem hűt, és nagyon jól alkalmazkodik a csukló formájához.
 • Szerkezet:  fényenergiával működő (Tough solar)
  ATOUGHT SOLAR a CASIO órák fényenergiával való működésének technológiája. Az óra számlapja alá épített fényérzékelő segítségével a fényenergiát elektromos energiává alakítja, mely az akkumulátorban tárolódik és meghajtja az órát. Sohasem kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 6 hónapig működik, akár korom sötétben is.
 • Töltöttségi szint megjelenítés:   Az óra megjeleníti a működését biztosító akkumulátor töltöttségi szintjét.
  Ezen funkció többnyire a szolárisan táplált órákban található. Az elem feltöltöttségének állapotát mutatja. Abban az esetben, hogy az indikátor alacsony szintet mutat, elég az órát kitenni a napra.
 • LED-LIGHT számlapvilágítás:  Az óra elülső oldalának megvilágítása diódával (LED) van biztosítva. A megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával lehet elindítani.
 • Neo- kijelző: A mutatók felületén található réteg, mely a fényen való rövid feltöltés után hosszú időre bebiztosítja azok megvilágítását a sötétben.
 • Ütésállóság:  Egyedi konstrukciós megoldás, mely kiküszöböli az ütések, vibrációk és rázkódások kedvezőtlen hatásait, és így biztosítja az óra magas ellenállóképességét.
 • Bluetooth kapcsolat:  Az óra képes Bluetooth kapcsolatot létesíteni okostelefonkkal (IOS vagy Android rendszerű, ver 4.0 SMART Bluetooth képes modellekkel). A pontos időt automatikusan a GSM rendszer pontos idejéhez szinkronizálja. Az óra beállításait a telefon keresztül is végrehajthatja.
 • Duális idő:  A fő időn kívül az óra lehetővé teszi egy alternatív idő kijelzését is. Ez olyan személyek részére ideális, melyeknek más időzónában van ismerősük vagy családjuk, és egyszerűen akarják megtudni, hány óra van náluk.
 • Dátum –a hónap napja:  A hónap aktuális napjának kijelzése 1-től 31-ig.
 • Retrográd nap neve jelzés:  A hét aktuális napjának ábrázolása. A napok rövidítései angol nyelvűek (ritkán megesik, hogy a hét napja németül vagy más nyelven van ábrázolva).
 • 1/1 stopper 1 részidővel:  A mérési egység 1/1 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra .
 • Visszaszámláló riasztás:  Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.
 • Világidő:  Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.
 • Napi ébresztés/riasztás:  Az óra minden nap a beállított ébresztési időpont elérésekor jelez.
 • Teljesen automatikus naptár:  Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
 • Időzítő – 1/1perc – 24 óra:  Időzítő ismétlés lehetőségével, maximum 24 óra visszaszámlálással.
  Példa: a visszaszámlálást 8 órára állítom be. Az óra jelzi az eltelt idő végét és elindul a következő 8-órás intervallum.
  Az automatikus ismétlés be-, illetve ki- lehet kapcsolva.
 • Stopperóra 1/1 másodperc – 12 óra:  Mérés 1 másodperces pontossággal. A maximális mért idő 12 óra.
 • Pontosság:  Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/21/batorsagproba/

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/21/ragyogas-nemcsak-karifa-alatt-elott/