Bírod tüdővel? A mentők előtt teszteltük az Air7 tüdővitamint

Még az elmúlt év decemberében írtunk arról, hogy több ország mellett már Magyarországon is elérhető a hazánkban fejlesztett és gyártott, kifejezetten a tüdő egészségét védő étrend-kiegészítő.

Air7 2020, szeptember elején került a gyógyszergyárak polcaira, miután minden hatósági igazolást megszerzett a piacra kerüléshez.

Ahogy az lenni szokott, persze, hogy megpróbáltunk “mintaadagot” beszerezni a termékiből, hogy magunk tapasztaljuk meg annak hatását.

Az egy hónapra elegendő dobozocska meg is érkezett, tehát következhetett az éles teszt.

A dobozon található leírás szerint napi egy kapszula a javasolt adag a vitaminokat és Cordyceps-et tartalmazó étrend-kiegészítőből.

Oké, de mi is az a Cordyceps?

“A Cordyceps a tömlősgombák törzsébe tartozó nemzetség, amelynek több mint 400 azonosított faján kívül még számos faja vár a felfedezésre és a beazonosításra.” – Wikipedia.

Hatása?

“Bár bizonyos állatkísérletek során sikerült kimutatni, hogy az előzetesen beadott kivonata e gombafajnak elősegíti bizonyos korábban alkalmazott gyógyászati eljárásoknak a sikerét, azonban embereken ugyanilyen hatást eddig még nem sikerült kimutatni. A gombafaj C. sinensis és C. militaris fajtáinak poliszacharid összetevői és az úgy nevezett cordicepin rák elleni hatást fejtett ki állatkísérletek alanyain. Néhány, egereken végzett kísérlet alapján készített tanulmány azt állítja, hogy a Cordyceps sinensis védi a csontvelőállományt és az emésztési rendszert a test radiológiai besugárzásának hatásaitól. Egy kísérlet során a Cordyceps sinensis bizonyos összetevőiről kiderült, hogy esetlegesen májvédő hatást képesek kifejteni. Egy másik egereken végzett kísérlet antidepresszáns hatást mutatott ki ugyanennek a gombafajnak a kivonatainak alkalmazása esetén.
Manapság egyre több aktív életmódot folytató ember fedezi fel magának az energiaszint, az általános életerő és az állóképesség javítása terén jelentkező hatását, emiatt sok élsportoló is rendszeresen fogyasztja ezt a gombát.

1993-ban Ma Junren, a kínai női atlétikai válogatott edzője Cordycepset adott versenyzőinek, akik öt világrekordot is megdöntöttek távfutásban az 1993-ban Pekingben megrendezett Nemzeti játékokon.” – Wikipedia.

Nos, ezek ismeretében tényleg lehet a tüdővel kapcsolatos jótékony hatása.

Szóval, az adagolás, napi egy kapszula és egy doboz 30 darabot tartalmaz.
A – hozzám hasonló – gyengébbek kedvéért 😀 három “levélre” lett elosztva az egy havi pirula.

Mivel kapszuláról van szó, nem kell összerágnunk.

Ajánlott folyadékkal kísérve (nem kifejezetten a barackpálinkára gondoltunk!) lenyelni, de “szárazon is könnyedén lecsúszik”.

Nem vagyok sem gyógyszerész, sem természetgyógyász, sem orvos, így azt nem fogom taglalni, hogy a korábban már “bemutatott” Cordyceps mellett az A-, B6-, C-, D3 és E-vitaminok, valamint a Koenzim (Q10) milyen hatással van a tüdőnkre.

Azt viszont leírom, hogy az első használat során nem tapasztaltam semmilyen különösebb hatást.

😮

Naponta bevettem a kapszulát és mégsem jött semmi “wow-érzés”.

Elfogyott az egy hónapnyi adag és azon kezdtem el gondolkozni, hogyan fog megszületni a teszt.

Teltek-múltak a napok és azt vettem magamon észre, hogy egyre többet krákogok.
Ezek a köhögések nyilván a podcastjaink elkészülésében is zavaróak, de eleinte nem is foglalkoztam vele.
Aztán néhány napja érkezett egy meghívás egy sajtóeseményre, amelyen az Air7 forgalmazói az OMSZ “kivonulós munkatársainak” adnak át a termékből.

És, ekkor kezdtem el végiggondolni, hogy mi is történt!
Decemberben, január elején még nem krákogtam, nem köhögtem.

Miért kezdtem el köhögni azután, hogy “leálltam a szerrel”?!

Vidéken lakom és itt is – mint hazánkban minden családi házas övezetben – hatalmas füst, szmog lepi el a települést a téli (fűtési) időszakban.
A házból kilépve nem egyszer (Sőt!) érezni, hogy a “kedves” szomszédok mindennel fűtenek.
Legyen az gumiabroncs, műanyag hordó, olajos rongy, vagy bármi…

Ezek a levegőbe kerülő károsanyagok a légutunkat, tüdőnket is irritálják, károsítják és bizony ilyenkor is jól jöhet egy olyan vitamin, ami segíthet a tisztulásban, regenerálódásban.

Ma a második kapszulát vettem be – az újabb kúra alkalmából – és máris azt tapasztalom, hogy az erősebb köhögés mellett tisztul a “légbeömlőm”.

Sőt!
Ma reggel tovább bírtam a játékot a kutyákkal a kertben lihegés nélkül.

Szóval, mégiscsak van jótékony hatása az Air7-nek!
Még ha mindezt észrevétlenül is teszi!