Bertalan Márton pályafutása legkomolyabb tesztjével készült a Veszprém ralira

Igen szoros versenyre számít Bertalan Márton és Paizs Róbert a Veszprém Ralin, hiszen a Peugeot Kupában mindössze egyetlen pontra vannak az első helytől. A szezonnyitó Székesfehérvár Ralin idén már nyertek egy murvás futamot, amit most is szeretnének megismételni. Ennek érdekében pályafutásuk legkomolyabb tesztjével készültek. 

“Nagyon várom a Veszprém Ralit” – mondja Bertalan Márton. – “A murvát jobban szeretem, nagyobb élményt ad, nem csak a nézőknek, de a versenyzőknek is. Vicces volt, hogy már (az előző futamon) a Mecsek Rali céljában arról beszélgettünk, mi lesz Veszprémben.

Mivel a bajnokság ilyen kiélezett, keményen készülünk mi is, és szeretnénk mindent megtenni azért, hogy visszavegyük a vezetést. Két hete pályafutásom legkomolyabb tesztjén vettünk részt, ahol száz kilométert autóztunk murván, úgyhogy most még felkészültebbek vagyunk, mint Fehérváron voltunk. 

Emeli a tétet, hogy ezen a versenyen a kategóriánkban indul Herczig Patrik, illetve a Veszprém Rallyk nagy királya, Zagyva Lajos is, úgyhogy a mezőnyre sem lehet panasz. 

Pénteken a hivatalos teszten még szeretnénk párat menni, aztán vasárnap reggel jöhet az év egyik csúcspontja, a Veszprém Rali.”

Paizs Róbert is a felkészülést és a tét nagyságát emelte ki, azonban szerinte van még egy dolog, amit nem szabad elfelejteni a verseny előtt. 

“Természetesen nagy a tét, nem csak a versenyen, de az erőgyorsaságin is jól kell szerepelnünk ahhoz, hogy vissza tudjuk venni a vezetést a Peugeot Kupában” – mondta a rutinos navigátor. – “Ugyanakkor nem érzem, hogy extra nyomás lenne rajtunk, inkább motiváló, hogy ilyen erős ellenfelekkel kell megmérkőznünk. 

Ilyenkor még nagyobb hangsúlyt fektetünk a felkészülésre, akár fizikálisan, akár mentálisan, akár szakmailag. Biztos vagyok benne, hogy Marcit még jobban kell támogatnom mentálisan, mint a korábbi versenyeken, de nem szeretnénk elfelejteni azt sem, hogy a győzelem mellett az a célunk, hogy jól érezzük magunkat a versenyen. Én nagyon jó Veszprém Ralira számítok.“