Az új 4. generációs Master kisteherautó prototípusát először tesztelték

A Renault a Master LCV teljesen új negyedik generációján dolgozik, erősen álcázott prototípusával, amely kém debütál a hideg időjárási tesztek során.

A kisteherautó prototípusát rossz időjárási körülmények között vették fel, a köd és a hó miatt rossz láthatósággal. Ezenkívül az álcázási csomagolás a karosszéria minden hüvelykét lefedi, néhány nyílással a rácson. Az üvegház hasonló a jelenlegi Mesterhez, de az elülső rész bokszosabb alakú, a fényszórók karcsúbbnak tűnnek, és a profil tolóajtójának vonala alacsonyabban van elhelyezve. Mint minden nagy kisteherautó esetében, a Mester különféle tengelytávú és tetőmagasságú ízekben fog megjelenni.

Természetesen az új Renault Master inkább az elektrifikációra összpontosít, az E-Tech változat fontosabb szerepet játszik a felállásban. Ennek ellenére a Renault valószínűleg továbbra is dízelüzemű opciót kínál, legalábbis addig, amíg a rendeletek elavulttá nem teszik. Az is várható, hogy az új Mester újabb nulla kibocsátású változatot kap hidrogén üzemanyagcellás hajtóművel, a nemrégiben feltárt H2-Tech modellek a HYVIA-tól.

A könnyű haszongépjárművek általában elég hosszú termékciklusúak, tehát nem meglepő, hogy a jelenlegi harmadik generációs Renault Master 2010 óta működik. A kisteherautó megkapta legújabb és szélesebb körét újratervezés 2019-ben, míg a teljesen elektromos E-Tech változatot 2022-re frissítették, jelentősen megnövekedett tartományban. Ennek ellenére a vadonatúj Renault Master nem túl messze a jövőből, 2024-ben pletykált debütálással.

A Renault Master riválisai között szerepel a Ford Transit, a Mercedes Sprinter és a VW Crafter, valamint az LCV-k Stellantis családja, amely a Fiat Ducato, Citroen Jumper, Peugeot Boxer és Opel Movano. A Renault Master várhatóan a következő generációs Nissan Interstar / NV400 alapjául is szolgál.

Folyamatosan frissítjük a Renault jövőbeli LCV-sorozatával kapcsolatos híreket. Remélhetőleg kém fotósunk jobb időjárási körülmények között és kevesebb álcázással fogja el az új Mestert.

KÉPGALÉRIA >>>

carscoops & google fordító