Az MG5 Electric 5 csillagos Green NCAP eredményt ért el

  • Az MG elektromos kombija a legmagasabb Green NCAP minősítést kapott
  • Az eredmények közé tartozik az MG5 Electric életciklus-értékelése, amely megkapta a Green NCAP LCA díját
  • A legmagasabb pontszámot először érte el, amikor egy MG átesett a független tesztelési programon
  • Az MG5 Electricet a Green NCAP, az iparágvezető európai független emisszióértékelő program a maximális ötcsillagos minősítéssel ítélte meg.

Az MG Motor Europe első modellje, amelyet a Green NCAP értékelt, az MG5 Electric teljesítményét három alapvető kritérium szerint rangsorolják – tiszta levegő, energiahatékonyság és üvegházhatású gázok kibocsátása. A 95%-os összpontszámmal a 2023-ban tesztelt legjobb öt modell közé tartozik.

Teljesen elektromos modellként az MG5 Electric egyértelműen teljes pontszámot ér el a kipufogógáz-teszteken, 10/10-re értékelve a Clean Air teszteken. Az energiahatékonyság tekintetében az MG5 Electric 9,2/10-et kapott, a négy hatékonysági pontszám közül három „jó” volt – ez a legjobb helyezés –, a negyedik pedig csak éppen lemaradt a legjobb fokozatról.

Végül az üvegházhatást okozó gázok tesztjei 9,5/10-es eredményt hoztak, amelyek összességében a Green NCAP odaítélte az MG5 Electric LCA-díját, amely csak a második, 2023-ban tesztelt autó kapta meg.

Ez az LCA (Life Cycle Assessment) besorolás lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy összehasonlítsák az autók környezetre gyakorolt hatását a bölcsőtől a sírig, beleértve a gyártás során felmerülő károsanyag-kibocsátási költségeket, az élettartam alatti használaton keresztül, és végül az életciklus végi kezelésig. A Green NCAP csak a legjobban teljesítő LCA-minősítésű modelleknek ítéli oda, és célja, hogy gyors és egyértelmű módja legyen az autóvásárlóknak, hogy megtalálják a legalacsonyabb éghajlati hatású járműveket a teljes életciklusa során.

Aiden He, az MG Nordic és a Benelux vezérigazgatója így nyilatkozott: „Az MG Motor Europe-nál rendkívül büszkék vagyunk a modellkínálatunk villamosítása terén végzett munkára. Sok elektromos autónk díjnyertes modell, de az, hogy az MG5 Electricet a Green NCAP elismerte, azt bizonyítja, hogy milyen hosszú utat teszünk meg járműveink mérnöki hatékonysága és környezettudatossága terén.

„Az elektromos autók az MG Motor Europe erősítő területei, és az, hogy független értékelők erősítik meg erőfeszítéseinket, nagyszerű hír számunkra és ügyfeleink számára is.”

Az MG5 Electric Long Range a népszerű teljesen elektromos kombi második generációja, amely 400 km-es (WLTP) maximális hatótávolságot tesz lehetővé egy feltöltéssel. A Green NCAP 5 csillagos besorolásának és LCA-díjának köszönhetően a lehető legjobb megoldást jelenti azon sofőrök számára, akik kategóriájában keresnek, akik nagyobb környezettudatosságot és fenntarthatóságot szeretnének elérni életükben.

A Green NCAP egy független kezdeményezés, amely olyan autók fejlesztését támogatja, amelyek tiszták, energiahatékonyak és a lehető legkisebb mértékben károsítják a környezetet. A Green NCAP tesztek széles skáláját alkalmazza a jóváhagyási tesztek hibáinak kiküszöbölésére, és a fogyasztói tájékoztatáson keresztül jutalmazza azokat a gyártókat, amelyek járművei túllépik a minimális követelményeket, és kiváló, robusztus, valós teljesítményt nyújtanak.

Az MG Cyberster megfelel egy olyan klasszikus legendájának, mint az MGB?