Az MG4 hatótávja több nemzetközi szakújságírók által végzett teszten is bizonyított

A motor1.com oldal által publikált Olaszországban végzett futásteljesítmény- és hatékonyságteszt során 10 elektromos modell összehasonlításából kiderült, hogy az MG4 WLTP szerinti hatótáv adatai állnak a legközelebb a valósághoz, a csupán 16%-os különbséggel, míg az összehasonlításban részt vett egyéb modelleknél 16 és 31 százalék közötti eltérést figyeltek meg. Általános hatékonyság terén szintén az MG4 volt a leghatékonyabb: 16,4 kWh/100 km energiafogyasztással. A jobb hatékonyság alacsonyabb költségekkel jár azonos távolság megtétele esetén, ennek köszönhetően az vált nyilvánvalóvá, hogy az MG4 az az autó, amellyel a leggazdaságosabban lehet utazni. 100 km megtétele a volánnál 5,75 euróba kerül, 0,35 euró/kWh alapköltségből kiindulva.

A Norvégiában, a Motor.no oldal által végzett átfogó teszten, melyen összesen 29 villanyautót teszteltek -5 és -10 Celsius fok közti hőmérsékleten, az MG4 belekerült az első 5 modell közé, amelyek hideg időjárási viszonyok között a legkisebb hatótáv-csökkenést eredményeztek.

Biztonság: 5 csillagos Euro NCAP minősítés és MG Pilot vezetéstámogató rendszer az alapfelszereltség részeként

Az MG4 Electric 2022-ben elnyerte az Euro NCAP a maximális ötcsillagos biztonsági minősítését. A gyermek és felnőtt utasok biztonságát, gyalogosvédelmet és a vezetéstámogató biztonsági funkciókat vizsgáló, szigorú tesztelési folyamat eredményeként Euro NCAP öt csillaggal jutalmazta az MG4 összes jelenlegi modellváltozatát, beleértve a Standard, Comfort és Luxury kiviteleket. A kiváló európai autóbiztonsági minősítést az MG4 Electricben szériában elérhető aktív vezetéstámogató rendszer, az MG Pilot alapozta meg.

Az MG Pilot egy átfogó, fejlett vezetéstámogató és biztonsági rendszer, amely számos funkcióval segíti a közlekedést. A ráfutásos ütközésre figyelmeztető jelzés (FCW) és az automatikus vészfékezés (AEB) mellett minden változatban szériafelszereltségként megtalálható az MG Pilot rendszerhez tartozó adaptív sebességtartó automatika (ACC), a forgalmi dugó asszisztens (TJA), a sávelhagyásra figyelmeztető jelzés (LDW), valamint a sávtartó asszisztens (LKA), amelyek részleges autonóm vezetést tesznek lehetővé. Ezekhez csatlakozik az intelligens fényszóróvezérlés (IHC) és a közlekedési táblák felismerésére képes sebességfelügyelő rendszer (SAS).

Az MG4 Electric Luxury felszereltségnél az MG Pilot a holttérfigyelő rendszerrel (BSD) és a sávváltás-asszisztenssel (LCA) is ki van egészítve. Emellett az autóban megtalálható a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet (RCTA), az ajtók nyitásakor az elhaladó járművekre figyelmeztető jelzés (DOW), valamint a bizonytalan (figyelmetlen) vezetésre való figyelmeztetés (UDW) is rendelkezésre áll. A 360 fokos kamera segítségével a vezető az autó kijelzőjén láthatja az MG4 Electric körüli környezetet.