Az E-Transit elnyerte az Euro NCAP Aranyérmét

LICENSE EXPIRES: 01.08.2021. LICENSE BY: Charlie Magee/Makerhouse Europe. LICENSE SCOPE: A - Earned editorial, press releases, press kits, C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc), D - All print media (newspaper, magazine etc). REGION: EU. COPYRIGHT AND IMAGE RIGHTS: This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Átfogó vezetéssegítő rendszereinek köszönhetően a tisztán elektromos hajtású  Ford E-Transit elnyerte a járművek biztonságát vizsgáló független szervezet, az Euro NCAP aranyérmét.

PODCAST NEWS >>>

A díjat odaítélő szakemberek kiértékelték az aktív biztonsági rendszerek teljesítményét és hatékonyságát, megfigyelve, hogyan működik az önműködő vészfékezés a járművek, kerékpárosok és gyalogosok megközelítésekor, illetve a sávtartó technológia, a közlekedési táblák felismerése és az utasfigyelő rendszer.

A 2 tonnás haszonjárművek szegmensében eddig csupán két jármű szerezte meg az Euro NCAP Aranyérmét: az egyik az E-Transit, a másik pedig a Transit dízelmotoros változata, amely 2020 decemberében nyerte el ezt a kitüntetést.

“Az Euro NCAP a járműbiztonság szinonimája. Az, hogy a szervezet odaítélte Aranyérmét az E-Transitnak, egyértelműen bizonyítja a Ford biztonság iránti elkötelezettségét teljes haszonjármű-palettáján,” nyilatkozta Stuart Southgate, a Ford Európa biztonsági tervező részlegének igazgatója. „Az E-Transit fejlett vezetéssegítő rendszerei egyaránt ügyelnek a sofőrre és a többi közlekedőre, de az üzemeltetők számára is segítséget jelentenek, hiszen a baleseti károk mérséklésével javítják az autók üzemidejét, emellett pedig csökkentik a biztosítási díjakat.”

Az E-Transit felszereltségében olyan vezetéssegítő technológiák szerepelnek, mint a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető rendszer, a Jelzőtábla Felismeréssel kiegészített Intelligens Adaptív Sebességtartó Automatika, a Sávváltási Figyelmeztetéssel és Segítséggel kiegészített Holttérfigyelő, a Kereszteződés Asszisztens, a 360 fokos kamera és a Tolatási Fékasszisztens.

Az Euro NCAP szimulációin részletesen tesztelték a vezetőfigyelmeztető és aktív biztonsági technológiák működését, amikor a Transit álló vagy lassan mozgó járművekhez közelít, illetve amikor egy másik jármű hirtelen lefékez előtte. A programban olyan teszt is szerepelt, amikor egy gyermek kiszalad az útra, vagy amikor kerékpárosok és gyalogosok vágnak át az úttesten  – vagyis csupa olyan helyzet, amelyek gyakran előfordulhatnak a városi környezetben, márpedig a Ford szerint jellemzően itt használják majd az E-Transitokat.

Az E-Transit által megszerzett Aranyérem újabb bizonyíték a Ford haszonjármű-biztonsági technológiáinak elsőségére. Nemrégiben a Transit Custom is Aranyérmet nyert, így a Ford az egyetlen olyan gyártó, amely egyaránt kínál aranyérmes áruszállítót az 1 tonnás, a 2 tonnás és az EV szegmensben.

Néhány európai ügyfele bevonásával a vállalat már a tipikus szállítási feladatokat teszteli az E-Transittal, és az első vásárlók a tervek szerint 2022 tavaszán vehetik át autóikat.