Az Auto Bild szerint ezek a legjobb nyári abroncsok

Amint nemrégiben megírtuk, az Auto Bild a legkelendőbb 205/55 R16-os méretű abroncsokat rangsoroló nyárigumi tesztjén 55 gyártmány közül 35 abroncs kiesett a selejtezőn, és a versenyben maradt húsz széleskörű vizsgálatokon esett át.

A magazin idei nyári gumiabroncstesztjének győztese a 205/55 R16 méretben a Michelin Primacy 4+ lett 1,3-as osztályzattal. A viselkedése nedves és száraz úton „jó” minősítést kapott, emellett kiemelték a szakemberek, hogy kiegyensúlyozott, nagy teljesítménypotenciállal és jó kezelhetőségi tulajdonságokkal rendelkezik. A fékút száraz úton meglehetősen rövid, 36,3 méter volt 100 kilométer/órás sebességről, ugyanakkor mind a futásteljesítménye, mind a gazdaságossága példaértékű.

Kiemelkedő, 45 250 kilométeres futásteljesítményével és a Dunlop után a második legalacsonyabb gördülési ellenállási értékkel a Goodyear EfficentGrip Performance 2 lett az Auto Bild nyári gumiabroncstesztjének öko-bajnoka, miután a futásteljesítmény mellett a nagyon mérsékelt németországi fogyasztói ár is beleszámított az értékelésbe.

A magazin megjegyezte, hogy a Goodyear abroncs stabil, biztonságos vezetési tulajdonságokkal is rendelkezik. Az egyetlen hátránya, hogy mérsékelt az oldalirányú stabilitása nedves körülmények között. A Goodyear EfficientGrip Performance 2 a negyedik helyen landolt a 2,1-es (jó) osztályzattal.

A teszt szerint a Vredestein, a Continental és a Kumho kínálják a legnagyobb biztonsági tartalékokat nedves körülmények között, sőt, a Continental nemcsak a vizes, hanem a száraz aszfalton is a legrövidebb fékúttal dicsekedhet. Száraz úton a második legrövidebb fékutat a Kumho érte el, bár egy autónyival később állt meg a tesztkocsi, mint a Continental esetében.

Az Uniroyal abronccsal szerelt tesztkocsinál pedig az volt a szakemberek kifogása, hogy az alattomos túlkormányzottság csökkentette a vezetés örömét.

Abroncs Pontszám Minősítés

Michelin Primacy 4+ 1,3 példás

Continental PremiumContact 7 1,4 példás

Bridgestone Turanza 6 1,5 példás

Goodyear EfficientGrip

Performance 2 2,1 jó

Kumho Ecsta HS52 2,1 jó

Firestone Roadhawk 2,2 jó

Falken Ziex ZE 310 Ecorun 2,3 jó

Hankook Ventus Prime 4 2,3 jó

Toyo Proxes Comfort 2,3 jó

Dunlop Sport Bluresponse 2,4 jó

Fulda EcoControl HP2 2,4 jó

BF Goodrich Advantage 2,5 jó

Glue Dynaxer HP4 2,5 jó

GT Radial FE 2 2,6 jó

Giti GitiSynergy H2 2,6 jó

Pirelli Cinturato P7 (P7C2) 3,1 kielégítő

Nexen N’Fera Primus 3,2 kielégítő

Uniroyal RainSport 5 3,6 kielégítő

Maxxis Premitra 5 HP5 3,7 kielégítő

Vredestein Ultrac 4,0 feltételesen ajánlott