Amerikai elismerést kapott a VW ID.4

A 2024-es Volkswagen ID.4 elektromos középkategóriás SUV elnyerte az Egyesült Államokban a tekintélyes IIHS szervezet Top Safety Pick díját.

Az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) egy független, nonprofit tudományos és oktatási szervezet, amely kutatással és értékeléssel, valamint a fogyasztók és a biztonsági szakemberek oktatásával igyekszik csökkenteni a gépjárműbalesetekből eredő halálesetek, sérülések és anyagi károk számát.

A Top Safety Pick díj elnyerésének feltételeit nemrégiben szigorították, ezért idén a járműveknek legalább „jó” értékelést kell kapniuk a kis átfedéses frontális, a közepes átfedéses frontális és az új feltételrendszer alapján végzett oldalsó ütközési teszteken, valamint elfogadható vagy jó értékelést kell kapniuk a fényszóróknak minden felszereltségi szinten. A vizsgálatok során a szakemberek úgy találták, hogy az ID.4 a felszereltségi szinttől függően elfogadható vagy jó minősítésű fényszórókkal kerül forgalomba.

A gyalogosok elütésének megelőzését vizsgálva az autonóm vészfékező rendszer (AEB) is kielégítette a szigorított követelményeket, és a teszteket napfénynél és sötétben egyaránt elvégezték. Így az alapfelszereltséghez tartozó frontális ütközésmegelőző rendszer is kiállta a próbát.

Tudtad?