A világ első önjáró hidrogén kamionja 2024-ben megkezdi a tesztelést

Az Egyesült Királyságban a hidrogénjármű-rendszerek által vezetett konzorcium ( HVS ) 6,6 millió £ ( 8,07 millió $ állami támogatást kapott a világ első autonómjának fejlesztésére és szállítására, hidrogénüzemű nehéz tehergépjármű ( nehéz tehergépjármű ).

A Hub2Hub elnevezésű konzorcium, amely 2024-ben megkezdi a járműkísérleteket a brit szupermarket lánccal együttműködve, a Csatlakoztatott Autonóm Járművek Központja ( CCAV ) választotta ki közös iparának címzettjeként és államilag finanszírozott projekt. Kezdetben két prototípus járművet építenek.

Az első prototípus a vezetőfülkével rendelkezik, és fel van szerelve a Fusion Processing automatizált hajtásrendszerével, a CAVStar-nal, miközben emberi biztonsági vezető is van a kormánynál. Eközben a második prototípus eltávolítja a vezetőfülkét, és helyébe aerodinamikai burkolat lép. Ezt a prototípust a CAVStar rendszerrel hajtott tesztpályákon hajtják végre, és távoli emberi illesztőprogrammal rendelkeznek.

A projekt célja a szállítás és logisztika következő generációjának fejlesztése, és célja az autonómia lehetőségeinek bemutatása a szállítási ágazatban.

“ Az Egyesült Királyságban közlekedési forradalom zajlik, és a HVS a konzorciummal együtt élen jár az innováció élvonalában – mondta Jawad Khursheed, a HVS vezérigazgatója nyilatkozatában. “ Megtervezzük a világ első autonóm hidrogén-elektromos energiáját nehéz demonstrálni a csomópont-logisztikát egy vezető kiskereskedőnek, az ASDA-nak, hogy javítsák a közvélemény észlelését, és hogy megmutassák a lehetséges autonómiát a fokozott biztonság és üzemanyag-megtakarítások révén, és új üzleti modellek kidolgozása. ”

A Fusion Processing automatizált hajtásrendszere radarokkal, LiDAR-okkal, kamerákkal és mesterséges intelligenciával rendelkezik. Meg tudja oldani a szállítmányozás kulcsfontosságú hiányosságait, ideértve a járművezetők hiányát, és távoli, távirányítású járművek bevezetésével hozzájárulhat a járművezetők életminőségének javításához.

“ Piaci elemzésünk azt mutatja, hogy a haszongépjármű-szegmensek, például a szállítás, ott látják az autonóm járműtechnikát, amelyet először nagy léptékű telepítésekben használnak, tette hozzá Jim Hutchinson, a Fusion Processing vezérigazgatója. “ A Hub2Hub tökéletes kirakat arról, amit a CAVstar automatizált meghajtó rendszer fejlett verziója elérhet. A SAE 4. szintű autonóm vezetés és a tele-üzemeltetés kombinálása a biztonságosabb és hatékonyabb jármű-üzemeltetés érdekében. ”

carcoops & google fordító