A teszt bizonyította, hogy rengeteg fiatalt érdekel a pénz világa

Több mint 11.500 fiatal töltötte ki a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet. A játékot a DUE Médiahálózat a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával azzal a céllal indította, hogy a résztvevők magabiztosabban mozogjanak a pénz világában, hatékonyan osszák be jövedelmüket, és megtakarítás esetén jól fektessenek be. A verseny második fordulója és a döntője június 6-án lesz a Pénzügyminisztériumban.

A Nagy Diák Pénzügyes Teszt első fordulójában egy 300 pénzügyi kérdést tartalmazó adatbankból 24 kérdéses teszten online mérhették fel a tudásukat azok, akik vállalkoztak a kvíz kitöltésére. A kérdéssoron bárki próbára tehette ismereteit, de a nyereményjátékban a 14-20 év közötti fiatalok kaptak lehetőséget a továbbjutásra.

A verseny második fordulójában 120-an vehetnek majd részt. Ők meghívást kapnak a Pénzügyminisztériumba, ahol a középdöntőben egy újabb teszt segítségével mérhetik össze pénzügyes ismereteiket. Ezt követi majd a döntő, itt a legjobb 12 játékos vív meg egymással egy izgalmas kvízjáték keretében. Az első helyezett nyereménye egy értékes okoseszköz lesz, de a másik két dobogós helyezett is számíthat egy-egy okostelefonra.

A program nem ér véget a tesztek kitöltésével: a helyszínen, Puskás Peti cashless nagykövet szórakoztatja majd a fiatalokat, valamint Szecsó(Széchenyi András) vloggerrel is találkozhatnak az érdeklődők.

Részletek:

www.due.hu