A Scania pilóták idén is élesben tesztelhetik hatékonyságukat

Az idei fogyasztási verseny a 2018-as nagy sikerű CO2NTROL CUP-hoz hasonlóan a hálózatba kapcsolt Scania járművek vezetőit célozza meg. A résztvevők vezetési stílusának hatékonyságát a napi munkavégzés közben a Scania Flotta Menedzsment rendszer adatai alapján értékelik ki. A legjobbakra, illetve a legnagyobb fejlődést elérőkre értékes nyeremények várnak.

Scania szolgáltatások

Világszerte már 435 ezer hálózatba kapcsolt Scania jármű közlekedik az utakon, és az ezek által szolgáltatott adatok sokféleképpen segítik optimalizálni az üzemeltetést. A Scania ügyfelei az FMS szolgáltatását igénybe véve kitűnő rálátást nyernek flottájuk és az egyes járműveik aktuális helyzetére, és ezáltal járművezetőik teljesítményére is. Mi több, az egyszerű és felhasználóbarát rendszernek köszönhetően ezek az adatok könnyen átláthatók és elemezhetők.

A Scania Hungária Kft. a Flottamenedzsment Rendszer (FMS) és a Scania Járművezető-támogatás (Scania Driver Support – SDS) nevű rendszer nyújtotta lehetőségeket kihasználva idén második alkalommal hirdeti meg a fogyasztási versenyét, melynek során a résztvevőknek nincs más dolguk, mint elvégezni a napi szállítási feladataikat.

CO2NTROL CUP 2018

A 2018-as CO2NTROL CUP során a résztvevők remek teljesítményükkel nagymértékben hozzájárultak a verseny három hónapja alatt elért csaknem 140 ezer liter üzemanyag-megtakarításhoz, melyből 55 294 litert a magyar sofőrök produkáltak.

A 880 hazai, 758 cseh és 543 szlovák járművezető részvételével lezajlott verseny során nem csupán kevesebb üzemanyagot használtak fel, de a versenyzők járműveinek CO2 kibocsátása is mintegy 400 000 kg-mal csökkent, ami kitűnő eredmény.

Verseny munka közben

A közép-európai Scania CER régió (Csehország, Szlovákia és Magyarország) járművezetői büszkélkedhetnek a Scania Járművezető-támogatás legjobb minősítő eredményeivel nemcsak Európában, hanem világszinten is. A pilótáknak a verseny során nincs más dolguk, mint máskor, csupán csak a munkájukat kell végezniük, és persze eközben a legjobb tudásuk szerint kell vezetniük.

Fontos alapszabályok

A versenyben minden olyan járművezető részt vehet, akinek Scania gépjárműve C200 vagy C300 fedélzeti egységgel van felszerelve (2011 júliusa után gyártott Scania járművek).

Az objektivitás érdekében a versenyben részt vevő, regisztrált járműveknek havonta legalább 5000 kilométert kell megtenniük.

Az idei verseny 2020 áprilisától júniusáig, három hónapok keresztül tart.

Díjazás

A verseny során minden hónapban kiértékelik a hónap legjobb járművezetőjét, akinek jutalma egy 150 euró értékű Scania Truck Gear ajándékutalvány.

A SCANIA CO2NTROL CUP 2020 végén a harminc legjobb versenyző meghívást kap egy kötetlen hangulatú, szórakoztató programokat kínáló ünnepségre, ahol értékes Scania Truck Gear ajándékok várják majd őket.

A három hónap során nyújtott összteljesítmény alapján a három legeredményesebb pilóta nyereménye pedig egy gyárlátogatás lesz a Scaniánál, Svédországban.

Nevezés

A jelentkezési határidő: 2020. március 31. A SCANIA CO2NTROL CUP 2020 versenyről és a jelentkezés menetéről további információk a www.scaniacontrolcup.hu weboldalon találhatók.