A sarkkörön tesztelték az Audi a Q6 e-tron prototípusát

Audi puts the near-production prototype of the Q6 e-tron through its paces in the far north.

Az autómárkák a sorozatgyártás megkezdése előtt a legszélsőségesebb körülmények között próbálják ki az új modelleket. Az egyik kedvenc helyük a kaliforniai Death Valley (magyarul Halál-völgy), bolygónk egyik legforróbb és legszárazabb területe, ahol a nappali átlaghőmérséklet júliusban eléri a 47 fokot, és nem ritkák az 50 fok fölötti értékek, az éves csapadékmennyiség pedig kevesebb mint 50 milliméter. Az európai gyártók másik kedvelt területe Skandinávia északi része, ahol hó, vastagon befagyott tavak és néha extrém-alacsony hőmérséklet várja az autókat.

Ezúttal a szériaközeli Audi Q6 e-tron prototípus ízlelte meg a sarkkör tájékán uralkodó körülményeket.

Kanyarok és szűk fordulók a dermesztő hidegben – ilyen feltételek között fogta vallatóra a szigorú biztonsági előírások mellett az Audi a Q6 e-tron szériaközeli prototípusát Európa távoli északi tájain. A jövőbeli modellsorozat elsőként épül az új Prémium elektromos platform (Premium Platform Electric; PPE) műszaki alapjaira. A 800 voltos elektromos rendszerével, nagyteljesítményű és gazdaságos elektromos motorjaival, innovatív akkumulátor- és töltésmenedzsment-rendszerével, valamint új fejlesztésű elektronikai architektúrájával a szériaközeli Q6 e-tron prototípus újabb nagy lépés az Audi-modellpaletta villamosításának és digitalizálásának útján.

Az Audi Q6 e-tron csupán a kezdetet jelenti a négykarikás márka történetének legnagyobb modelloffenzívájában, amelynek keretében több mint húsz új modellt mutat be 2025-ig – köztük több mint tíz elektromos autót. A jövőbeni Q6 e-tron sorozat elsőként hozza el az elektromos mobilitást a vállalat ingolstadti székhelyére, az Audi saját akkumulátor-összeszerelése pedig ismét csak az elektromos mobilitás iránti elkötelezettségét jelzi.

Az SUV és Sportback karosszériaváltozatban megjelenő jövőbeni Q6 e-tron sorozat a hosszú távon fenntartható gyártás és a vállalat elektromos jövőjének megtestesítője. Az Audi egyre nagyobb ütemben fejlődik és válik a hálózatba kapcsolt és tisztán elektromos prémiummobilitás vezető szolgáltatójává, mégpedig stabil gazdasági alapokon: az Audi Csoport rekorderedménnyel zárta a 2022-es üzleti évet.