A Hyundai teszteli a Tonneau napelemes fedelét és a hordozható akkumulátort Santa Cruzon

Számos vállalat belekóstolt abba, hogy napelemeket telepítsen járműveire, a legújabb a Hyundai.

A Worksport és a Hyundai America Technical Center közötti partnerségnek köszönhetően a két vállalat a Worksport Solis napelemes tonneau burkolatát és a COR energiatároló rendszerét teszteli a Santa Cruz pickupokon.

A solar tonneau fedél akár 650 watt energiát is képes előállítani azáltal, hogy egyszerűen a napon parkol. Az energiát a Worksport COR energiatároló rendszerének módosított változatába táplálják, amely lényegében egy hordozható napenergia-generátor, amelynek standard kapacitása 1500 Wh.

Bár számos kérdés még mindig fennáll, a Worksport szerint a Hyundai “3D-s adatokat” szolgáltatott a projekthez, és a két vállalat “meg kívánja vizsgálni egymás párhuzamosan működő termékeinek előnyeit, hogy meghatározza a jövőbeli partnerség életképességét.”. Ennél is érdekesebb, hogy a vállalatok megállapodtak egy kísérleti ütemtervben a “még be nem jelentett járművel” kapcsolatban.

Ez fel kell emelnie néhány szemöldökét, és a titokzatos modell nyilvánvalóan fel lesz szerelve a Worksport napenergia-technológiájával és a COR energiatároló rendszerrel. A tervek szerint “2022 októberéig készen áll a Hyundai központi irodájának bemutatására”.

VIDEÓ >>>

Steven Rossi, a Worksport vezérigazgatója így nyilatkozott: “Cégünk megtiszteltetésnek tartja, hogy ezt a lépést megtehette a Hyundaijal, és biztosak vagyunk benne, hogy elégedettek lesznek a működő Solis és COR rendszerekkel a befejezés után. Egy ilyen jól ismert márkával való együttműködés még több innovációt és fejlesztést tesz lehetővé mérnöki csapatunktól, és lehetővé teszi a Worksport számára, hogy továbbra is vezető szerepet töltsön be iparágunkban.”