A Continental WinterContact TS 870 P nyerte a 2023/2024-es UHP téli gumiabroncs tesztet

  • A Continental téli gumiabroncsa alacsony kopásának köszönhetően megbízható választást jelent
  • A WinterContact TS 870 P gumiabroncs minden időjárási körülmény között jó tapadást biztosít

A Continental WinterContact TS 870 P első helyen végzett a brit szakmai magazin, a Tyres Review által elvégzett Ultra High Performance 2023/2024-es téli gumiabroncs teszten. Az idei évben ismert gyártók hat abroncsmodelljét tesztelte a szerkesztőség egy 255/40 R19 kerékméretű Ford Mustangon Németországban és Svédországban. A TS 870 P mindenkit lenyűgözött a vizes és havas útfelületen nyújtott teljesítményével, alacsony gördülési ellenállásával és kopásával.

A WinterContact TS 870, valamint a WinterContact TS 870 P a Continental legújabb téli abroncsai. A WinterContact TS 870-et a kisautóktól a középkategóriáig terjedő személygépjárművek számára fejlesztették ki, de a sportosabb, kompakt gépkocsik is biztonságosan átvészelhetik vele a hideg évszakot. A széles termékválaszték 14 és 18 coll közötti felnikre való gumikat tartalmaz, beleértve a felnivédő bordákkal-, valamint a megnövelt terhelhetőséget biztosító XL jelöléssel ellátott abroncsokat is.

A WinterContact TS 870 P a nagyobb méretű, erős motorral rendelkező személygépkocsik és SUV-k részére lett kifejlesztve. A kínálatban 16 és 22 coll közötti felnikre való gumiabroncsok találhatók. A többi gyártmányhoz hasonlóan a WinterContact TS 870 és TS 870 P is alkalmas elektromos autókra, hibridekre, belsőégésű motorral hajtott személygépkocsikra, valamint terepjárókra is. Mindkettő termék oldalfalán megtalálható az EV-kompatibilis jelölés.

A Tyre Reviews UHP teszten elért győzelem a Continental jelenlegi téli gumiabroncsainak nemzetközi sajtóteszteken bezsebelt sikereinek sorát követi: idén a WinterContact TS 870 P-t a német sport auto magazin “nagyon jónak”, az Auto Bild pedig “példamutatónak” minősítette. A WinterContact TS 870 a közelmúltban megnyerte a brit Auto Express szakmagazin 2023-as téli gumitesztjét, valamint az ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club), az osztrák ÖAMTC (Österreichischer Automobil-, Motorrad- und Touring Club) és a svájci TCS (Touring Club Suisse) téli gumiabroncs tesztjét is.