A Bridgestone Potenza Race első helyen végzett az Auto Bild Sportscars pályatesztjén

Az új Bridgestone Potenza Race félslick gumiabroncs megjelenését követően azonnal nagy benyomást tett a szakértőkre. Mi sem bizonyítja ezt jobban minthogy az Auto Bild Sportscars nyári pályanapi abroncstesztjén a mezőny élén, összesített győzelemmel zárt.

A tesztek alapján a Potenza Race első helyezésének oka a „szinte tökéletes kezelhetőség, a slick abroncsok szintjét megközelítő teljesítmény, a precíz kormányzás, a nagy oldalirányú erők létrehozásának képessége, és a tartósság”.1

A zsűrit különösen lenyűgözte a Bridgestone Potenza Race teljesítménye, kiemelve, hogy a rendkívül magas tapadási szint majdnem a teljesen slick abroncsokéhoz hasonlítható, csakúgy, mint a precíz irányíthatóság.

A tesztelés során a Bridgestone Potenza Race fékteljesítményét is kiemelték, mivel kiváló lassulást biztosít, és képes “jelentősen hamarabb megállni, mint a közúti abroncsok”. A tesztet összegezve Guido Naumann, az Auto Bild Sportscars munkatársa hozzátette: „A Potenza Race száraz úton nyújtott teljesítménye fenomenális – tapadás, irányíthatóság – minden nagyon közel áll egy igazi versenyslickhez”.

A győztes eredmény a Bridgestone Potenza Race korábbi sikerét követi a TÜV SÜD által végzett független teszteken, ahol az új félslick gumiabroncs a leggyorsabb köridőt2 és a legjobb fékezést érte el száraz úton3 – mindezt a fő versenytársakat megelőzve, kiemelkedően hosszú élettartammal.4

A Potenza Race teljesítményt és a határaikat feszegető pályarajongók számára kifejlesztett, vadonatúj, félig slick abroncs, amely a Bridgestone ikonikus, ultranagy teljesítményű Potenza termékcsaládjának legújabb tagja. Az Európában kifejlesztett és gyártott első, kifejezetten pályanapokra szánt abroncs 13 népszerű méretben kapható 17 és 20 col között.

1 AUTO BILD sportkocsik – 07/2022-es szám – nyári semislick gumiabroncs teszt – tesztjármű: Golf GTI Clubsport – tesztelt méret: 235/35 R 19 – 1. helyezés a 4-ből

2 Köridő a Nardo pályán (6115 méter), három kör átlagideje másodpercben: Bridgestone (2:35,39), Pirelli (2:37,62), Michelin (2:37,87), Goodyear (2:37,89).

3 Száraz féktávolság (100 km/h és 0 km/h között) Bridgestone EUPG-nél, távolság méterben: Bridgestone (32,3), Michelin (32,8), Pirelli (33,2), Goodyear (34,6).*.

4 A második helyen áll a pálya élettartamát tekintve a Nardo pályán, %-ban: Goodyear (120%), Bridgestone (100%), Pirelli (80%), Michelin (60%).*.

A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2021 novemberében és 2022 márciusában a Bridgestone EUPG (Olaszország) és Nardo (Olaszország) létesítményeiben a Mercedes AMG A45-ösökkel végzett tesztek során a 245/35 R19 Potenza Race méretű gumiabroncsokon végzett vizsgálatok, amelyeket összehasonlítottak az ugyanabban a szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Goodyear Eagle F1 Supersport R, Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect, Pirelli P Zero Trofeo R. TUV-jelentés száma: 713231330.