A 15 collos méretkategóriában a Goodyear nyert az ADAC nagyszabású tesztjén

  • Első helyezés az ADAC 15″ méretű nyári abroncsokon végzett tesztjén
  • Első hely az Auto Bild allrad SUV abroncs tesztjén
  • EfficientGrip Performance 2-t szerelnek fel gyári első szerelésként a BMW iX-ekre

A Goodyear EfficientGrip Performance 2 első helyezést ért el az ADAC 15″-os nyári abroncsokat vizsgáló legújabb tesztjén, melynek során 16 különböző abroncsot hasonlítottak össze a kisautó-szegmensben népszerű méretben. A németországi ADAC autóipari szövetség az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS szervezetekkel közösen tette közzé a teszt eredményeit. A vizsgálat tárgya a 185/65R15 méretű, H sebességindexű abroncs volt, melyet olyan szempontok szerint vizsgáltak, mint a száraz és a nedves úton nyújtott teljesítmény, a zajszint, az üzemanyag-fogyasztás és a kopás. 

Tesztjelentésében az ADAC a sokat úton lévő vezetők számára ajánlotta a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncsát, mivel a futásteljesítmény tekintetében ez bizonyult a legjobbnak a 16 vizsgált termék közül. Miután valamennyi kategóriában meggyőző eredményt ért el, a Goodyear EfficientGrip Performance 2 kapta a legjobb összpontszámot is. 

A hosszú élettartam a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs egyik legfontosabb jellemzője. Az abroncs elődjéhez képest figyelemre méltó 50%-kal1, a vizsgált legközelebbi versenytársához képest pedig 20%-kal nagyobb futásteljesítménnyel büszkélkedhet2, ezzel „nagyon jó” minősítést szerzett, és az összes vizsgált kritériumban meggyőző eredményeket ért el.

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója elmondta, hogy az EfficientGrip Performance 2 termékcsaládot úgy tervezték meg, hogy kitűnő minőségű univerzális abroncs legyen számos különböző autó számára, olyan sofőröknek, akik a száraz és a nedves utakon nyújtott megbízható teljesítmény mellett kiváló futásteljesítményt és tartósságot várnak el.

Ezek a jellemzők mutatják, hogy a díjnyertes termékcsalád készen áll a modern elektromos autókra, továbbá tanúsítják a Goodyear fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindez egyértelműen megmutatkozik az ADAC tesztjének eredményeiben, melynek keretében egy, a kisautók és a kompakt ferdehátúak sofőrjei körében népszerű abroncsméretet vették górcső alá” – fűzte hozzá.

READ  Csúcstechnológiát felvonultató központi tesztcsarnokot nyitott a Skoda

A SUV abroncsok közt is tarol az EfficientGrip termékcsalád

A német Auto Bild allradmagazin tíz abroncsot4 vizsgált legújabb SUV nyáriabroncs-tesztje során, 235/55R18-as méretben, Volkswagen Tiguan tesztautón. A Goodyear EfficientGrip 2 SUV megosztott első helyezést ért el, így immár két egymást követő évben győzedelmeskedett. Az abroncs megkapta az Auto Bild „vorbildlich” (példás) minősítését is.

A tesztelők kiemelték a Goodyear EfficientGrip 2 SUV „kiváló vezetési jellemzőit minden útfelületen, harmonikus kezelhetőségét, valamint a rövid féktávot nedves és száraz úton, a magas komfortszintet és az alacsony gördülési ellenállást”. A lap tesztcsapata az egyes abroncsok teljesítményét füvön, kavicson, homokon, sárban és sziklás talajon is vizsgálta, felmérte a vízen felúszással szembeni ellenállásukat, a nedves és száraz utakon mutatott vezethetőségüket és fékezési teljesítményüket, valamint a komfortszintet és a gördülési ellenállást. A sok kritérium lefedi a SUV tulajdonosok igényeit, akik változó körülményekkel és útfelületekkel találkozhatnak, melyeknél szükségük van az abroncs megbízható és stabil teljesítményére. 

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója így fogalmazott: „A Goodyear EfficientGrip 2 SUV mindenféle útfelületen és körülmények között kiválóan teljesít, így teljes magabiztosságot ad a SUV-sofőröknek. Örömünkre szolgál, hogy ezeket a tulajdonságokat sorozatban másodszor ismerték el az Auto Bild allrad tesztjén, ahol minden vizsgált kritériumban magas pontszámot kapott.”

Elektromos autózáshoz tervezve

Goodyear abroncsokat – köztük a Goodyear EfficientGrip Performance 2-t – szerelnek fel első szerelésként a vadonatúj BMW iX-re, a német gyártó nagy figyelmet keltő prémium elektromos SAV modelljére. A Goodyear EfficientGrip Performance 2 rövid féktávolságot biztosít nedves és száraz úton egyaránt, valamint példás vezethetőséget és tapadást különböző körülmények között. A BMW iX-hez hasonlóan az EfficientGrip Performance 2 abroncsot is úgy alakították ki, hogy maximalizálja a hatótávolságot. Az EfficientGrip Performance 2 az iX modellhez 20”-os és 21”-os méretekben érhető el.

READ  A Hyundai Kona Electric ötcsillagos Green NCAP minősítést szerzett

Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA-régió első szerelésű gumikért felelős igazgatója is üdvözölte a döntést. „Örömünkre szolgál, hogy a BMW iX a legújabb teljesen elektromos autó, amely első szerelésként Goodyear abroncsot kapott. Az EfficientGrip Performance 2 az elektromos járműveket szem előtt tartva alakítottuk ki. Kitűnő hatékonyság és alacsony gördülési ellenállás jellemzi, a teljesítmény magas szintje mellett” – hangsúlyozta.