A DS 3 Crossback is öt csillagra vizsgázott

Az új modellek biztonságát tesztelő Euro NCAP független szervezet a maximális 5 csillagos eredményt adta a DS 3 CROSSBACK-nek, amelynek összes változata Active Safety Brake vészfékező rendszerrel szerelt.

A szegmensben kimagasló biztonság felszereltségű DS 3 CROSSBACK a maximális 5 csillagos eredményt érte el a tesztek mindegyikén : felnőtt utasvédelem, gyermek utasvédelem, gyalogosvédelem és a biztonsági rendszerek működése.

Az Euro NCAP a DS 3 CROSSBACK-et szegmense referenciájaként értékelte.

A high-tech stílusú DS 3 CROSSBACK sikerrel zárta az Euro NCAP tesztet. A DS számára olyannyira fontos kifinomultság és technológia az optimális biztonságot is célozzák, beleértve ebbe az aktív és passzív biztonságot, az utasbiztonságot és a közlekedés többi résztvevőjének biztonságát is.

A szegmensében nem jellemző felszereltségi elemeket kínáló DS 3 CROSSBACK új rekordot állított fel az új Euro NCAP tesztek 2018-as bevezetése óta. Egyetlen másik B prémium SUV sem kapott többet 96%-nál a felnőtt utasvédelemre, 86%-nál a gyermek utasvédelemre, vagy 76%-nál a biztonsági berendezésekre. A felnőtt utasvédelemre kapott 96 % egyben új referencia a francia autók között, beleértve az összes járműkategóriát.

A DS 3 CROSSBACK összes változatában szériatartozék a 85 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, az aktív sávtartó asszisztens és a táblafelismerő rendszer is. Elérhetők továbbá változattól függően olyan berendezések, mint a 140 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, amely a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismeri, az aktív holttérfigyelő, a DS MATRIX LED VISION fényszórók és 2-es szintű félautonóm vezetést lehetővé tevő DS DRIVE ASSIST.

A tavaly vizsgált DS 7 CROSSBACK szintén maximális, 5 csillagos eredményt kapott.