Woox rendszer hosszútávon

Meglátni és megszeretni egy pillanat műve volt….

És tényleg! Voltak nehézségek az elején de ez csak a programozásból adódott. Jelentem, leküzdöttem ezt is! Immáron több mint egy hónapja be lett üzemelve ez a rendszer és minden hiba nélkül működik. Az alap rendszert kiegészítettem további elemekkel, például még egy okos gombbal, valamint kettő darab okos kapcsolóval és persze okos konnektorral aminek a végleges helyét még mindig keresem. 

A két okos gomb! 

Ugyanazt tanítottam fel a másodikra is mint az elsőre, ezeket a nappali két különböző pontján helyeztem el, ezzel elértem azt, hogy alternatív kapcsolás legyen akár a fotelből tudom kapcsolni a nappali világítását. Dupla kattintással tudom kapcsolni az egyikről a kisebbik szobát, a másikról a hálószoba világítását. Mivel van még gombonként egy-egy funkcióm a hosszan nyomva tartás miatt ezért ezeket is elhasználtam, az elsőn a terasz világítás van, a másodikon pedig a közlekedő világítása. 

Mit is csináltam? 

Kettő fizikai gomb, összesen 6 funkcióval. Az elsővel ( egy katt ) alternatívan kapcsolgatom a nappali világítást, a másodlagos funkcióval ( két katt ) külön-külön kapcsolgatok egy-egy további lámpát, és a hosszan nyomom funkcióval is kapcsolgatok további egy-egy lámpát. 

Összesen 5 helység világítását kapcsolgatom 2 okos gombról, a rendszerhez 6 db okos izzó tartozik. A kényelmet az automatizáció is segíti, ha akarom sem tudom felkapcsolva hagyni a világítást mert a távollét alapú lekapcsolást automatizáltam. Az egész rendszert összekötöttem a telefonomon keresztül jelenleg Google Home-rendszerrel aminek hála a hangvezérlés is tökéletesen működik >>>

https://www.begurulva.hu/szia-uram/