Rollei profizmus három tengelyen

Van egy hely ahova, ha ellátogat az ember, akkor mindig talál valami csodát, valami érdekességet.

Pálvölgyi Zoli, a Pálvölgyi Digitál tulajdonosa folyamatosan kutatja a világújdonságokat és a fotózás, videózás, vagy épp a látszerészet, netán a csúcsminőségű hangzás területén mindig van a bemutatóteremben valami igazi újdonság.

Azt tudtuk, hogy a Rollei számtalan terméke megtalálható a PDB-nél. Azt is tudtam, ha végre megint lesz időm kb öt percet beszélni Zolival, tuti, hogy valamit a kezembe nyom, hogy “Tessék Pista, ezt próbáld ki, nem fogsz benne csalódni”…

Korábban már született egy rövidke szösszenet a “Brand Tester Park Budapest” című valamiről, ahol a Pálvölgyi Digitál is jelen volt.
Ott találkoztam testközelből először a Rollei 360-as kamerájával, valamint a Profi Smartphone Gimballal.
Nem is hagyhattam mindezt cselekvés nélkül, így néhány nappal késöbb őgy alakítottam a hazautat, hogy megálljak Zoliéknál.
Zoli épp indullásban – és némi késésben volt – ezért arra kérte kollégáit, hogy adják nekem oda már említett 360-as kamerát, valamint a mobiltelefon gimballt, továbbá egy Polaroid fényképezőt.

Ezúttal a Rollei Profi Smartphone Gimballról írunk röviden.

Kezdjük azzal, hogy a szerkezet darabokban található a hordtáskájában, ám ha kell nagyon gyorsan összeállítható és működésre fogható.

Folytassuk azzal, hogy akár használat közben is tölthető mondjuk egy powerbankról.

Nem szabad szó nélkül hagyni, hogy mivel nem Wi-Fi, hanem Bluetooth kapcsolat van az okostelefonunk és a gimball között, ezért akár élő videóközvetítéshez is használhatjuk a Rollei stabilizátort.

Az alábbi videóban is látható egy szintén nagyon fontos és hasznos megoldás.
A gimballt akár statívra/állványra is felcsavarozhatjuk.

Most pedig jöjjön egy kis “kontrollcé-kontrollvé” a hivatalos ismertetőből.
“A Rollei Professzionális Smartphone Gimbal három teljesen stabilizált tengelye, 360 ° -os szögben és 320 ° -os szögtartományban tud mozogni. Ez a rugalmasság a látványos videomegfutásokra is előnyös, ahol a dolgok gyakran gyorsan történnek. Intuitív joystick működtetés és erős alumínium test A Rollei Professional Smartphone Gimbal tartós, könnyű alumíniumból készült, annak érdekében, hogy ne terhelje a vezető kéz ízületeit és ínjait feleslegesen. A gimbal-t nagyon érzékeny joystick segítségével irányíthatja és kiválaszthatja a fotót vagy a videót az ingyenes iOS és Android alkalmazáson keresztül. Három működési mód lehetővé teszi, hogy speciális effekteket állítson elő és behívja a nézőket az akcióba. További funkciók a csoportfelismerés, az automatikus nyomkövetés és a panorámaképek készítése, amelyeket az alkalmazással használhat. A Rollei Professional Smartphone Gimbal akkumulátorral, ellensúllyal, zsákkal, USB kábellel és részletes használati útmutatóval érkezik.”

Hasznos funkciókról címszavakban

Panorámna

180, 360 fokos panoráma képek készítése egyetlen gombnyomásra

Szelfi/szelfipanoráma

A szelfipanoráma módban az arcunk van a középpontban és a mögöttünk látható részt “szélessávban” örökíti meg a telefonunk a Rollei gimball segítségével

Arckövetés

Nem kell magyarázni.
Az előre kiemelt arcot tartja a képernyó középpontjában a gimball

 

A Rollei Gimbal legfontosabb jellemzői

 • A konzol kiváló minőségű alumíniumból készül
 • 3 tengely a maximális rugalmasság érdekében
 • A Rollei Gimbal nyomásérzékeny joystick segítségével működtethető
 • max. 6 “-es  telefonokhoz használható
 • Az akkumulátor élettartama akár 4 óra

Műszaki adatok

 • Kompatibilis operációs rendszer: Android, iOS
 • Kompatibilis telefonkészülékek: Apple, Samsung, Huawei, vagy bármilyen Androidos telefon, melynek mérete nem haladja meg a 6″-et
 • 75 – 200 grammos teherbírás
 • 3 üzemmód és 5 funkció
 • Csatlakoztathatóság: Bluetooth
 • 2600 mAh kapacitású újratölthető lítium-ion akkumulátor
 • Szín Fekete-narancssárga
 • 305 x 125 x 97 mm méret
 • Súly (bruttó): 1 kg

És, amit nem kell magyarázni.

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/04/24/a-robotok-mar-a-kertben-vannak/