Most érkezett…

Úgy kezdődött, hogy az elmúlt napokban egyre több friss G-Shock  fotó jelent meg a G-Shock Hungary facebook oldalán.
Aztán, úgy folytatódott, hogy a  Set-Comp Óraszerviz és szaküzlet  is megosztott az újdonságokról néhány képet a közösségi felületén.

“No, ennek fele se tréfa” – gondoltam és gyorsan elszaladtam a Fast Hungary Kft. központi raktárába, hogy visszavigyem a napokban tesztelt, limitált GA 120TR-4A modellt.

Elárulhatom, nem is nagyon titkoltan abban bíztam, hogy a klasszikusnak mondható GW-M5610PC-1  időmérőből elcsíphetek egyet tesztre.
Nem kellett csalódnom, hisz’ úgy indultam hazafelé, hogy már a csuklómon virított az újdonság.

De álljunk csak meg egy pillanatra!
“Klasszikusnak mondható”…

“Ez meg megint mi a túró, ami kibuggyant a szerző klaviatúrájából?” – kérdezheti joggal az olvasó.

Nos, anno a DW 5600 volt az első G-Shock modell.
A későbbiekben a szolárral (Erről írtunk már korábban bővebben) fejlesztették a sorozatot és a jelenlegi tesztpéldány ennek a szériának egy új színnel  bővült darabja.

Mivel kevesebb mint egy napja van nálam a tesztpéldány, csak arra volt időm, hogy a menüben kicsit körbenézzek és az üzemmódokat tanulmányozzam röviden.

Casio GW-M5610PC-1 üzemmódjai

Casio GW-M5610PC-1 üzemmódjai

Hihetetlennek tűnik, de valóság, hogy 1983-ban mutatkozott be az első strapabíró G-Shock (ennek kapcsán jubileumi sorozattal is jelentkezett a gyártó – aminek egy darabjáról  már mi is írtunk…)!

A GW-M5610PC-1 modell azonban kiválóan bizonyítja, hogy az időnem múlik el a klasszikus darabok felett sem, hisz’ ezzel a színösszeállítással a mai kornak is maximálisan eleget tesz a karóra.

Komolyan gondolom, hogy  simán elfelejthetjük a “retro” jelzőt, ha az órára pillantunk!

Arról meg ugye nem is kell különösebb magyarázatokba bonyolódni, hogy tudása végképp XXI. századi…

CASIO GW-M5610PC-1 specifikációk:

 • Rádiójel vezérelt – atompontos – működés:  A németországi Braunschweigben található atomóra jeleit a Frankfurt melletti Mainflingenből sugározzák. Európában ezt az atompontos jelet vagy az angliai Anthornból sugárzott jelet veszi az óra és automatikusan hozzájuk pontosítja magát. Ha az Egyesült Államokban, Japánban vagy Kínában tartozkódik, akkor az ottani jeleket figyeli az óra. A pontosító jelvétel automatikusan éjszaka történik, de Ön szükség szerint bármikor kérhet pontosító jelvételt.  Pontosító jel: DCF77 (Mainflingen, Németország) MSF60 (Anthorn, Egyesült Királyság) Hatótávolság: kb. 1.500 km, WWVB60 (Fort Collins, USA) Hatótávolság: kb. 3.000 km, JJY40, JJY60 (Fukushima, Fukuoka, Japán) Hatótávolság: kb. 1.000 km, BPC (Shangqiu City, Kína) Hatótávolság: kb. 1.500 km
 • Fokozottan ütés- és rezgésálló tokozás:  Az óra tokozása fokozottan ellenáll az ütésnek és a rázásnak.
 • 1/100 stopper 1 részidővel:  A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra .
 • Visszaszámláló riasztás:   Maximum 24 óra visszaszámlálandó időtartam. A nulla elérésekor az óra hanggal jelez.
 • Világidő: Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.
 • 5 egymástól független napi ébresztés ismétléssel:  Az órába 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az óra minden nap, az ébresztési időpont elérésekor, majd utána többszöri ismétléssel jelez.
 • Teljesen automatikus naptár:  Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
 • Nap neve jelzése:  A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése. MO-hétfő, TU-kedd, WE-szerda, TH-csütörtök, FR-péntek, SA-szombat, SU-vasárnap
 • TOUGH SOLAR – a fényenergia működteti: Az óra fényenergiával működik, sohase kell benne elemet cserélni. Egy teljes feltöltéssel kb. 9 hónapig működik, akár korom sötétben is.
 • Töltöttségi szint megjelenítés:  Az óra megjeleníti a működését biztosító akkumulátor töltöttségi szintjét.
 • Teljesen automatikus ILLUMINATOR ( Electro-Luminescent ) háttérvilágítás: Sötétben, ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan megvilágítja a kijelzőt. Az egész kijelző megvilágosodik, így könnyen leolvasható, akár korom sötétben is a pontos idő.
 • Edzett kristályüveg:  A keményített, edzett kristályüveg kevésbé karcolódik.
 • Műanyag tokozás: Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.
 • 20 BAR nyomásig fokozottan vízálló:  Az óra 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, sőt vizisportokhoz is használható. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.
 • Műanyagszíj: Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül.
 • Pontosság: Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.
 • Méretek: 46.7mm x 43.2mm x 12.7mm ( MxSZxV )
 • Súly:  52 gramm
 Ja, és tök jó, hogy épp’ most van nálam tesztelésre az óra, mert így majd 24-ikén beteszem a fa alá…  🙂

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/15/tea-jo-dolog-szepen-parolog/