Mindent visz – LaCie Rugged 500GB USB 3.0

Kell ezt magyarázni?!

Na, jó!
Egy picit azért illik.  🙂

A korábban már “bemutatott”  Seagate Backup Plus 4TB külső HDD mellé egy ütés-, por-, és vízálló, külső “vinyó” is érkezett tesztre.

Előző anyagunkban beszéltünk már arról, hogy mennyire hasznos is egy külső tároló – főleg, ha az ember fesztiválokon p9r9g a nyáron és ott rengeteg fotóban/videóban örökíti meg a pillanatokat.

Az 500 gigányi kapacitással bíró LaCie Rugged Thunderbolt SSD tuti, hogy az egyik legmegfelelőbb választás lehet ehhez, elvégre a strapabíró “tokozása” akkor is megvédi az adatokat, ha épp esik, vagy fúj, de a kis “kütyü” mondjuk a zsebünkben lapul.

Az, hogy USB 3.0 és Thunderbolt port is rendelkezésedre áll, garantálja, hogy soha ne kelljen kompromisszumot kötnünk a megbízhatóság, a hordozhatóság és a sebesség tekintetében.

 

Az USB 3.0-s csatlakozási pont természetesen kompatibilis a korábbi verziókkal is, így bármilyen szabványos számítógéphez csatlakoztathatod.
Az integrált Thunderbolt-kábel pedig nagyon praktikusan “elpakolható”, ha épp’ rá szükség – így soha nem fogjuk elveszíteni.

Kompromisszummentes sebesség

Szupergyors átviteli sebességeket érhetsz el az USB 3.0- és a Thunderbolt-csatlakozó segítségével. Az SSD technológiának köszönhetően a Rugged akár 387 MB/s sebességre is képes, így rengeteg adat biztonsági mentését és átvitelét oldhatod meg töredéknyi idő alatt.

Adatvédelem minden helyzetben

A Rugged megfelel a MIL-előírásoknak, így megbízhatóan védi adataidat a fizikai behatásoktól, ha véletlenül elejted.
Akár asztalodról esik le, akár kabátzsebedből csúszik ki, biztos lehetsz benne, hogy adataidhoz továbbra is hozzáférhetsz. Ez az SSD-verzió egy lépéssel tovább megy, és még jobb ellenállást biztosít a rezgés és az ütődések ellen.

Adataink titokban

A mellékelt szoftver még a kíváncsi szemektől is megóvja a tárolt fájlokat 256 bites AES titkosítással.

De mi a túró az a Thunderbolt?

“A Thunderbolt forradalmi adatátviteli megoldás, amely a nagy felbontású kijelzők és a nagy teljesítményű adathordozók használatát is egy egyszerű csatlakozó és egy kábel segítségével támogatja – a kábel és a csatlakozó a DisplayPort- és a PCI Express-adatokat is kezeli. És minden Mac számítógépen megtalálod. A PCI Express technológia a Mac összes nagy teljesítményű összetevőjének közös pontja, emellett a Thunderbolt beépített funkciója, ami azt jelenti, hogy azonnal a PCI Express sebességével dolgozhatsz.
A Thunderbolt akár 10 Gb/s sebességgel is működhet mindkét irányban, így szupergyors adatátvitelt biztosít a perifériák között. Sávszélessége ahhoz is elegendő, hogy több nagy sebességű eszközt köthess sorba elosztó vagy kapcsoló használata nélkül.
A Thunderbolt az USB 3.0 hatékonyságát is megduplázza, és 10 watt teljesítményt kínál a perifériáknak, hogy útközben is hatékonyabban dolgozhass.” – olvasható a hivatalos ismertetőben.

Jellemzők

 • Integrált Thunderbolt-kábel
  Akár 387 MB/s-os Thunderbolt-sebesség
  Ütés-, por- és vízálló
  Levehető borítás
  A meghajtó praktikus módon “buszon” keresztüli tápellátású

 

Specifikációk

 • Kapacitás: 500 GB
  Áramforrás: USB
  Maximális adatátviteli sebesség: 5 Gbit/s
  Csatlakozók:
  USB 3.0
  USB 2.0
  Thunderbolt1
  Adattitkosítás: Kompatibilis a Time Machine segédprogrammal
  Méretek:
  Szélesség: 89 mm
  Magasság: 24 mm
  Mélység: 140 mm
  Súly: 28 g

Én már tudom, mit viszek magammal az idei fesztiválszezonra a fotóscucc és a laptop mellé…  😉

 

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/01/21/negy-terra-tatyoban/