Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Mindent az olvasókért! Bor és pálinkateszt – Miskolcról

Mint arról a bevezetem.eu korábban már beszámolt,  pénteken a fröccsöké, a boroké és pálinkáké volt a főszerep Miskolcon.

Ha hivatalos tesztet/beszámolót akarnánk írni, akkor az alábbi gondolatokat olvashatnátok:

Zachár Ágnes fiatal borász a XII. Miskolci fröccsfesztiválon az Avasi Cellárumban tartotta első kóstoltatását szűk borszakmai közönség előtt. A kezdeti félénkséget a szép soproni borok és a szakértők elismerő szavai gyorsan oldották. A kóstoló lezárását saját készítésű pálinka , mosoly és elismerés zárta.

Ha a borbloggervloggertrógerek beszámolóihoz hasonlóan írnánk, akkor pedig az alábbi sorokat vetettük volna klaviatúrára:

Az enyhén déli fekvésű, mészköves, lávatufás,  savas, a lenyugvó nap és a koraőszi  záporok érlelte szőlők szolgálta alapanyagból készített, fém tölgyfahordóban érlelt, és indukciós eljárással tovább savasított borok íze leginkább a bárányfelhők által színesített kék égbolton, a délutáni napfényben meg-megcsillanó mentőhelikopter szabadságához fogható.

Mi azonban nem így „írunk”, nem így „tesztelünk”.

Éppen ezért, az alábbi gondolatokat fogalmazta meg kollégánk – enyhén  másnaposan – a borkóstóló utáni  reggelen:

A szakértők a chardonay borokat dicsérték, de nekem leginkább a 2015-ös kékfrankos jött be leginkább.
A pálinkák sora az esemény végén végén „csak” a vidám kötetlenséget adta/erősítette. Igen tisztességes törköly pálinka volt ? nem agyig préselt szőlőből…

Igyál Te is!