Mindent az olvasókért! Bor és pálinkateszt – Miskolcról
Mint arról a bevezetem.eu korábban már beszámolt, pénteken a fröccsöké, a boroké és pálinkáké volt a főszerep Miskolcon.
Ha hivatalos tesztet/beszámolót akarnánk írni, akkor az alábbi gondolatokat olvashatnátok:
Zachár Ágnes fiatal borász a XII. Miskolci fröccsfesztiválon az Avasi Cellárumban tartotta első kóstoltatását szűk borszakmai közönség előtt. A kezdeti félénkséget a szép soproni borok és a szakértők elismerő szavai gyorsan oldották. A kóstoló lezárását saját készítésű pálinka , mosoly és elismerés zárta.
Ha a borbloggervloggertrógerek beszámolóihoz hasonlóan írnánk, akkor pedig az alábbi sorokat vetettük volna klaviatúrára:
Az enyhén déli fekvésű, mészköves, lávatufás, savas, a lenyugvó nap és a koraőszi záporok érlelte szőlők szolgálta alapanyagból készített, fém tölgyfahordóban érlelt, és indukciós eljárással tovább savasított borok íze leginkább a bárányfelhők által színesített kék égbolton, a délutáni napfényben meg-megcsillanó mentőhelikopter szabadságához fogható.
Mi azonban nem így „írunk”, nem így „tesztelünk”.
Éppen ezért, az alábbi gondolatokat fogalmazta meg kollégánk – enyhén másnaposan – a borkóstóló utáni reggelen:
A szakértők a chardonay borokat dicsérték, de nekem leginkább a 2015-ös kékfrankos jött be leginkább.
A pálinkák sora az esemény végén végén „csak” a vidám kötetlenséget adta/erősítette. Igen tisztességes törköly pálinka volt nem agyig préselt szőlőből…
Igyál Te is!