Gyorsan ugorjunk bele, vagy csináljuk meg jól? – HECHT 3476 BlueSea medence teszt (1.)

A Teszt a lelke mindennek instagram és facebook oldalain több fotót is közöltünk az elmúlt hetekben arról, hogy érkezett egy HECHT 3476 BlueSea – talaj feletti medence tesztelésre az emaki webáruházból.

Amikor megérkezett a “kerti strand“, az alátétfólia és a víztisztító arra gondoltunk, gyorsan összeállítjuk, majd bele is ugrunk a vízbe.

Aztán, alaposabban megnéztük a csomagolást és láttuk, hogy mintegy 4000 liternyi vizet nyel el, arra gondoltunk, ennek a fele se tréfa.

A fele se tréfa, elvégre a 2000 liternyi víz is 2000 kiló körül mozog.
(Pontosan 3,98 °C-os tiszta desztillált víz tömege standard légnyomáson 0,999972 kg. A víz súlya a hőmérséklet és a légnyomás miatt változhat, de ha azt mondjuk, hogy 1 liter víz 1 kiló, akkor nem járunk messze az igazságtól. Annyira nem, hogy ez az elfogadott számítás.)

A HECHT 3476 BlueSea esetében a térfogat vonatkozásában a pontos szám tekintetében (by: aperitif törzs 😀 ) ez pontosan 4383 liter.
Azaz, majdnem 4,4 tonna az a súly, amit a medence alatti felületnek el kell bírnia!

Hoppá!
Ez nem is annyira egyszerű!

Nem is annyira egyszerű, mert nincs a kertben egyetlen olyan betonozott sík felület sem, amire felépíthetnénk a 3 méter sugarú kör alaprajzú medencét.

Oké, nem kell, hogy beton alapra helyezzük el, azonban sík, egyenletes, kavics-, és tüskementes felület az kell!

Na, ennek “keresése közben” vált biztossá, hogy nem ugrunk azonnal fejest!
Nem ugrunk, mert előbb ki kell alakítani a megfelelő helyet!

Arra jutottunk, érdemes alaposan előkészíteni azt a felületet, ahol majd üzembe helyezzük a medencét, mert csak így lehet biztos, hogy egész nyáron élvezhessük annak hűsítő hatását.

No, de vagy esik, vagy szélvihar van, vagy olyan meleg, aminél az embernek csak a sört, vagy a fröccsöt van kedve tesztelni…

Persze, ezt az időt sem kell “medencézés” nélkül hagyni, tehát elkezdtük tanulmányozni, mi kellhet még ahhoz, hogy a lehető legszuperebbül nyisson meg a családi strand.

Jaj!!!

  • Kellene még egy takarófólia is, hogy ne hulljon majd bele a diófáról semmi, továbbá a nap melegét használjuk a medence vizének melegítésére. Egy szolár takaróval a medence vizét melegen tarthatjuk hűvösebb éjszakák alatt is.
  • Kellene egy a vízminőséget mérő, ellenőrző “teszter” is. Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük az algásodást, a PH-értéket, ha nem akarunk gyakran 4383 liternyi vizet “elpacsálni”, majd újratölteni!
  • Kellene egy úszó tabletta adagoló is. Ennek segítségével a megfelelő PH-értékhez, vagy klórtartalomhoz szükséges “adalékok” egyszerűen juttathatók be a vízbe.
  • Kellene egy kefe, amivel a medence aljáról/faláról tudjuk eltávolítani a lerakódott szennyeződést.
  • Kellene még egy medence fölöző háló is, hogy a vízben – vagy annak tetején – lebegő oda nem illő dolgokat is könnyedén el tudjuk távolítani.
  • Kellene egy teleszkópos nyél, aminek segítségével a kefét és a fölöző hálót tudjuk használni.
  • Kellene még egy medence lépcső is. Elvégre befelé még csak beugrik az ember a 76 centi magas medencébe, de kifelé nem biztos, hogy a földre akar “vetődni”.
  • Nem ártana egy lábmosó sem. Ennek használatával is jobban tisztán tudjuk tartani a medence vízét.
  • A fenteken kívül mindenképpen kell gy hőmérő kacsa és (minimum) két vízipisztoly is! Előbbivel a víz hőmérsékletét tudjuk pontosan megállapítani – ráadásul vicces kis kiegészítő az úszkáló kiskacsa -, utóbbival pedig egymást tudjuk jól lefröcskölni, továbbá a kutyák sem maradnának szárazon…

Szóval, lesz még mit beszerezni.

Tesztelhetjük újra az emaki gyorsaságát.

De addig is, bízzunk benne, hogy délután tényleg jön egy kis lehülés és lehet fogni az ásót, a lapátot, hogy elsimítsuk, elegyengessük végre a medencének szánt területet.

Aztán, ha megérkeztek a legfontosabb kiegészítők…

…folyt. köv.!