Győrfi Alen még idén tesztelne Amerikában

    A világbajnoki ezüstérmes Simone Corsit is foglalkoztató csapat szerződést ajánlott az észak-amerikai bajnokság 2020-as versenyszezonjára a 2007-ben Európa-bajnok Győrfi Alen gyorsaságimotorosnak.

    A 29 éves magyar versenyző menedzsmentje arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Győrfi – aki a Daytona 200 elnevezésű, 322 kilométer versenytávú legendás viadalon idén márciusban 13. lett – több ajánlatot is kapott a tengerentúli sorozatban induló csapatoktól, de a Yamahákat üzemeltető Squid Hunter Racing érdeklődése a legkomolyabb. Ebben az istállóban szerepel Corsi, aki 2002 óta versenyez a gyorsaságimotoros-világbajnokságban, és 2008-ban a 125 köbcentiméteres kategóriában második volt.


    Győrfi október végén Daytonában rajthoz állt az észak-amerikai bajnokság futamain, és – a mezőny végéről rajtolva – kétszer is dobogós helyen végzett.


    “Megtisztelő számomra, hogy egy olyan világklasszis, mint Corsi csapattársaként számítanak rám” – mondta Győrfi Alen, hozzátéve, hogy már csak néhány részletkérdésben kell megegyeznie a csapattal. “Ha minden a helyére kerül, akkor lehetséges, hogy még az idén kiutazom Amerikába tesztelni, egy jó felkészüléssel pedig jövőre sikerülhet a legjobb ötben zárnom a Daytona 200-on”.