Fény az éjszakában (II.) – Elgato Avea okosizzó teszt

“Te vagy a fény az éjszakába’
Gyere dolgozz a lámpagyárba”

Korábban már írtunk egy ötletes lámpáról, most pedig egy olyan izzóról meséljük el tapasztalatainkat, ‘melynek (és a hozzá tartozó telefonos applikációnak) köszönhetően igazán színessé varázsolhatjuk lakásunkat, vagy a munkahelyi irodát.

Az Elgato Avea okosizzó is azon teszttermékek közé tartozott, amelyek azonnali kipróbálásra kerülnek, amint megérkeznek.
Az izzót a dobozából kivéve rögtön a nappali lámpájában használt takarékos égő helyére tekertem, majd gyorsan le is töltöttem az applikációt, hogy minél hamarabb játszhassak a színekkel.

Fontos megjegyezni, hogy az Avea alkalmazás “almás” és androidos készülékekre egyaránt letölthető!

Az app letöltése és telepítése után Bluetooth-on keresztül pillanatok alatt kapcsolódott is a mobilom az okosizzóhoz és már kezdődhetett is a “játék”.

Az applikáció segítségével kiválaszthatjuk, hogy milyen színben világítson az Avea, de megadhatjuk a színhőmérsékletet, ráadásul a fényerőt is a mobilon keresztül variálhatjuk.
Tapasztalatom szerint ez igen előnyös, ugyanis a korábban tesztelt (és már röviden említett) GentiLight Touch LED lámpához hasonlóan például a fehér fényt könnyedén – és  pillanatok alatt – állíthatjuk olvasáshoz, vagy épp’ monitor előtti munkához.

Érdekesség, hogy akár úgy is  kikapcsolhatjuk a világítást, hogy hozzá sem érünk a falon található kapcsolóhoz…
A zöld, sárga, narancs, vörös, lila, kék, fekete és fehér színek mellett öt hangulatfény is választható, továbbá azt is megadhatjuk az appnak, hogy a színek, hangulatok között maga az okosizzó váltogasson.

Bevallom, vagy fél napon át játszadoztam a fényekkel, fényerővel…  🙂
És amikor már azt hittem, mindent kipróbáltam, akkor fedeztem fel, hogy akár ébresztő funkciót is aktivizálhatok az applikáció használatával.

Természetesen azonnal jött is a teszt…  😀
Az Elgato Avea okosizzó fokozatosan erősödő hangulatfénnyel segíti a nyugodt ébredést.

Mivel én a nappaliban használtam az egy hét során az okosizzót,  élesben nem ébresztett a lámpatest, de reggelente jól jött, hogy nem azonnal a maximális fényerő világított bele az álmos szemeimbe, amikor kikászálódtam a hálóból – mert az ébresztés funkciót természetesen a mobil riasztásához igazítottam. 😉

Jellemzők

  • 7 W teljesítmény
  • 430 lumen fényerő
  • 3000 K színhőmérsékletű meleg fehér

 

Összességében egy igazán ötletes és egyszerűen használható eszközt ismertem meg az Elgato Avea okosizzóban.

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2017/12/26/feheret-feketet-sargat/