Epson napok – nyomtatóval, szkennerrel, projektorral (3)

Írtunk már az  Epson WorkForce DS-30 szkennerről, az  L6160 EcoTank külső tintatartályos nyomtatóról és az  EB-U05 Full HD projektorról.

Legyen az Epson napok mai főszereplője az Epson WorkForce DS-780N hálózati üzleti szkenner.

Azzal kell kezdeni, hogy ezúttal a kicsomagolós videó maradt el, mert annyira vágytunk már a dokumentumdigitalizálásra, hogy elfelejtettük rögzíteni, amint a készülék előkerül a dobozából.  🙂
Mondjuk nem kis izgalmakról maradtatok így le. 😉

Miután, mindenhez IS értünk, most annak kellene jönnie, hogy ilyen sebességgel, olyan dpi-kkel és amolyan bit-színekben szkennel a kis jószág – de ezt majd lentebb találjátok.

Ehelyett, vágjunk inkább a közepébe és lássuk a medvét!
Izé!
A videót, hogy miként is dolgozik a DS-780N masina.

Hát, ezt nagyon nem kell magyarázni!

Az A4 méretű papiros pillanatok alatt átsuhant a “levilágítás” alatt és csupán az asztali gép lassúsága miatt nem volt türelmünk megmutatni a tökéletes “másolatot”…

Ilyen sebességgel tényleg tökéletes választás a hálózatba, üzleti felhasználásba.

Mondjuk a “Szigetes fesztiválokon” nem ilyen kialakítású szkennert alkalmaznak a személyes okmányok digitalizálására, de én eltudom képzelni azt, amikor egyszerre tucatnyi igazolványról készülnek a “másolatok” a fesztiválok különböző beléptetési pontjainál.

Tudom, hogy nem ez az igazi felhasználási területe az Epson WorkForce DS-780N üzleti szkennernek, de próbáltam egy olyan példát felhozni, amit bizonyára sokan megértenek.  😀

Az Epson hivatalos honlapján ráadásul arról is olvashatunk, hogy a biztonságos adatkezelésnek köszönhetően nem is olyan földtől elrugaszkodott az a példa, amit az imént felvázoltam.

“A biztonságos és intelligens DS-780N egy kompakt hálózati szkenner, amely a dokumentumok gyors szkennelésével és hálózaton keresztüli megosztásával nagy mértékben felgyorsítja a munkafolyamatokat.

A nagy kapacitású, 100 lapos lapadagolóval, illetve a gyors, 45 lap/perc (90 oldal/perc) sebességű, színes, 300 dpi felbontású szkenneléssel azonnal megoszthatók és eltárolhatók a beolvasott fájlok. A DS-780N segít a kritikus információk kezelésében, javítja a munkafolyamatokat, illetve növeli a működési és feldolgozási hatékonyságot.

A több felhasználási ponton valódi hálózatkihasználási lehetőségeket nyújtó DS-780N szkennert kifejezetten olyan munkacsoportoknak terveztük, akiknek egy hatékony dokumentumszkennelési és -megosztási megoldásra van szükségük.

A Document Capture Pro Server Authentication Edition moduljának segítségével a rendszergazdák egyetlen helyről kezelhetik a különböző feladatokat a szkennelési munkaprofiloktól a felhasználói hozzáférési jogosultságokig. Ezt követően ezek a feladatok többféleképpen is elérhetők lesznek az eszköz érintőképernyős paneljén keresztül (pl. felhasználónév és jelszó, LDAP aktív könyvtár, azonosítókártyás bejelentkezés és PIN-kód), így biztosítva, hogy a megfelelő feladatok a megfelelő felhasználókhoz kerüljenek.”

Kell ennél több?

Kell hát!

Például a gyors lapadagolás – mert nem lehet róla eleget áradozni  😀

“Az intelligens funkciókkal (pl. aktív szétválasztógörgő-rendszer) megakadályozhatja a dokumentumok dupla adagolását, és ezzel időt takaríthat meg. A szkenner fedélzeti érzékelőinek köszönhetően a készülék minden papírlapot pontosan és a legkiválóbb minőségben fog beolvasni, illetve egyszerűbbé válik a papírhossz kézi megadása is.

Az aktív adagolórendszer első állomása az innovatív papírtálca, amellyel az oldalak még könnyebben beolvashatók. A tálca és a beolvasandó dokumentum közötti súrlódás csökkentésével a papír könnyebben áthalad az eszközön, így minimálisra csökken az adagolási hibák száma.

A dupla lapadagolás érzékelése azt jelenti, hogy a bonyolultabb papírok (pl. borítékok vagy post-it jegyzetekkel ellátott dokumentumok) kockázat nélkül, egyetlen gomb megérintésével szkennelhetők” – olvashatjuk szintén a hivatalos weboldalon.

Nagyon bejött, hogy a lapadagoló-, valamint a beolvasott lapok számára kialakított “tálcák”  pillanatok alatt különböző méretűre állíthatóak!

Nem egy “atomfizika”, ám mégis rendkívül praktikus megoldás, hisz’ minél kisebb dokumentumot/bármit szkennelünk, annál helytakarékosabb lehet a gépünk.
Nagyon hasznos, hogy ezeknek a “tálcáknak” nem kell folyamatosan teljesen nyitott állapotban lenniük és a szükséges beállításokat – szó szerint – két mozdulattal elvégezhetjük!

Kellene még beszélni az érintőképernyőről, de annyira jól teszi a dolgát, hogy felesleges lenne túlragozni.   😀
Ja és az alábbi videóban láthattok arról is némi infót…  😉

Még néhány apróság, aztán…

Az iparágban elsőként alkalmazott lassú üzemmód csökkenti a görgők sebességét, és így biztosítja, hogy a meggyűrődött vagy sérülékeny dokumentumokat fájlméret növelés nélkül kezelje a rendszer.

Az automatikus szkennelés üzemmód azonnal elindítja a szkennelést, amikor papírt helyeznek a szkennerbe és egy időben kezeli a fizikai és a digitális folyamatokat.

Szintén nem mindennapi, hogy akár 6096 mm hosszúságú dokumentumot is képes beolvasni.

…Jöjjenek a technikai adatok:

Nyomtatási technológia

Szkenner típusa Lapbehúzó szkenner
Szkennelés felbontása 600 dpi x 600 dpi (vízszintes x függőleges)
ADF Minimális dokumentumméret 50,8 mm x 50,8 mm (vízszintes x függőleges)
Maximális dokumentumméret-ADF 215,9 mm x 6.096 mm (vízszintes x függőleges)
Papírformátumok A4, A5, A6, B5, B6, Letter, Képeslap, Névjegyek, Plasztikkártyák, Legal, Executive
Színmélység Bemenet: 30 Bit Színek / 10 Bit Monokróm , Kimenet: 24 Bit Színek / 8 Bit Monokróm
Ultrahangos érzékelő Igen
Kategória Nagy kapacitás, Általános iroda

Szkenner

Fényforrás ReadyScan-LED technológia
Kimeneti felbontás 600 dpi
LCD kijelző Epson hálózati interfész panel
LCD kijelző Típus: Szín, Érintőképernyő, Átlós: 6,9 cm

Szkennelési sebesség

Szkennelés sebessége Monokróm: 45 Lap/perc – Szín: 45 Lap/perc , Felbontás: 200 / 300 dpi, Monokróm: 90 kép/perc – Szín: 90 kép/perc , Felbontás: 200 / 300 dpi

Papír-/nyomathordozó kezelés

Papírkapacitás 100 Lapok
ADF Papírsúly Automatikus betöltés: 27  –  413 g/m²
Automata lapadagoló típusa Kétoldalas szkennelés egy menetben
Javasolt napi átlagterhelés 5.000 Oldalak
Automatikus dokumentum-behúzás 100 Oldalak
Kétoldalas beolvasás Van

Szkennelési funkciók

Jellemzők Üres oldalak átugrása, A3-as fűzés, Lyukfelismerés, Automatikus egyensúly-korrekció, Automatikus felismerés több oldalas dokumentumnál, dupla képleadás (csak Windows), automatikus képforgatás, Szövegjavítás, Életlen elmaszkolása, Raszter eltávolítása, Mappa automatikus létrehozása, Vonalkód-felismerés, Teljes zónák szerinti OCR (optikai karakterfelismerés)
Kiadvány-formátum JPEG, TIFF, Szkennelés multi-TIFF-be, PDF, Szkennelés kereshető PDF-be, Szkennelés adatvédett PDF-be, PDF/A, PNG
Fájltömörítési jellemzők Hardveres JPEG képtömörítés, TIFF tömörítés (JPEG(7) , CCITT G4, LZW), PDF-tömörítés
Fejlett dokumentum-integrálás Szkennelés e-mailben küldéshez, Szkennelés FTP-n küldéshez, Szkennelés Microsoft SharePoint® részére, Szkennelés nyomtatáshoz, Szkennelés webes mappába, Szkennelés hálózati mappába

Csatlakozók

Csatlakozók USB 3.0, Ethernet interfész (1000 Base-T/ 100-Base TX/ 10-Base-T)
Hálózati interfész panel Beépített
Ethernet beállítások 10BASE-T / 100BASE-TX / 1000BASE-T / Teljes duplex / Félduplex
Panel típusa 5 soros LCD „Push scan” funkciókkal
Támogatott protokollok TCP/IP, DHCP, DNS, SNMP, SLP
IPv6-támogatás Igen
„Push scan” funkciók Igen (Document Capture Pro szoftverrel)
Panel zárolása jelszóval Igen (Document Capture Pro szoftverrel)

Általános

Termék méretei 296‎ x 212 x 217 mm (szélesség x mélység x magasság)
Súly 3,7 kg
Meghajtók TWAIN, WIA, ISIS
Mellékelt szoftverek Document Capture Pro 2.0, Document Capture Pro Server 2.0, Document Capture Pro Server 2.0 Authentication Edition, Epson Document Capture (csak Macintosh), Epson Scan 2
Kompatibilis operációs rendszer Linux, Mac OS 10.7.x, Mac OS 10.8.x, Mac OS 10.9.x, Mac OS X, Mac OS X 10.6.8, Windows 10, Windows 7, Windows 7 x64, Windows 8, Windows 8 (32/64 bit), Windows 8.1, Windows 8.1 x64 Edition, Windows Server 2003 (32/64 bites), Windows Server 2008 (32/64 bites), Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 (64bit), Windows Server 2012 R2, Windows Vista, Windows Vista x64, XP Professional x64 Edition
Elektronikai szabványok Energy Star minősítés
Energiafogyasztás 17 Watt, 8,8 Watt (gazdaságos), 1,3 Watt (készenléti üzemmódban)
Páratartalom Üzemeltetés 15% – 80%, Tárolás 15% – 85%
Hőmérséklet Üzemeltetés 5°C – 35°C, Tárolás -25°C – 60°C
A doboz tartalma Nyomtató meghajtó- és kiegészítő szoftverek (CD), Nyomtató, Tápkábel, Beállítási utasítás, USB-kábel, Garancia dokumentum
Opciók Roller Assembly Kit

Egyéb

Garancia 12 hónap Helyszíni szerviz

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/01/15/epson-napok-nyomtatoval-szkennerrel-projektorral-2/