Az Autocar tesztjei alapján kategóriája legjobbja az ID.3

A brit Autocar magazin arra volt kíváncsi, melyek a legjobb közepes méretű – ötüléses, ötajtós – elektromos autók a 32 500 font (14 millió forint) alatti árkategóriában.

Nem volt könnyű a választás, mert ebben a szegmensben is bőven van választék: az első- és hátsókerék meghajtású ferdehátúak mérkőznek meg a kompakt crossover SUV-okkal, a kompakt limuzinokkal és még a kombi autókkal is.

Az volt a válogatás alapvető kritériuma, hogy a valódi hatótáv érje el a 250 mérföldet, ami 400 kilométernek felel meg, több felnőtt utas is elférjen benne és ne legyen kicsi a csomagtartója. És ezek után a Volkswagen ID.3 nyert.

FRISS INFÓK AZ EXKLUZÍV PODCAST-SOROZATTAL KAPCSOLATBAN >>>

Az Autocar toplistája

1. VW ID.3

2. Kia e-Niro

3. Peugeot e-2008

4. Nissan Leaf

5. Vauxhall Mokka-e

6. Tesla Model 3

7. Citroen e-C4

8. Cupra Born

9. Hyundai Kona Electric

10. MG 5 SW EV

Amikor 2020-ban piacra került, ez a Golf méretű ferdehátú volt az első, amely a csoport MEB-platformját használta. Ez az ID.3-nak hosszú tengelytávot, nagyobb utasteret és – meglepetésként – hátsókerék hajtást adott.

Az Autocar szerint az ID.3 a manőverezhetőség és az alacsony sebességű reakciók terén igencsak jeleskedik, valamint meglepően mozgékony, kiegyensúlyozott és fürge, annak ellenére, hogy a kompakt autók szokványos tömegéhez képest az akkumulátor rendszere miatt az ID.3 nehéznek számít az 1,7 tonnájával.

dasblog.hu