Aki “A”-t mond, mondjon “D”-t is! – GBD-800-8ER teszt

Még az elmúlt év végén, karácsony előtt írtunk egy anyagot a Casio G-Shock GBA-800-2A karóráról.

Az év elején aztán megérkezett hozzán a tesó, a GBD-800-8ER modell is egy kis próbára.

Igen, a szemfüles olvasó jól látja, a GBA-800 és a GBD-800-as sorozatok óráháza a megszólalásig hasonlít egymásra – sőt színekben sincs akkora eltérés.

Ráadásul mindkettő modell képes Bluetotth kapcsolattal csatlakozni a mobilunkhoz és a lépéseinket aktivitásunkat nyomon tudjuk követni.

Sőt, egyéb tudásukban is hasonlóságot/egyezést mutatnak a modellsorozatok.

De, akkor meg miért lett külön sorozat?

Amíg a GBA-800 ana/digi kijelzőt/számlapot kapott, addig a GBD.800-as sorozat kizárólag digitálisan jeleníti meg az időt, vagy a választott funkciók adatait.

A GBA-800 esetében az óraház elejének alsó részén található nagy kerek gombbal a világítást kapcsolhatjuk, a GBD-800 esetében pedig az adott nap lépészsámát tudjuk megjeleníteni a digitális számlap alső részén.
Alapból a dátum jelenik meg ott.

A GBD-800-ason szintén azzal a nagy gombbal tudjuk megjeleníteni grafikusan is az aktivitásunkat – a digitális kijelző bal felső részén, ahol alapból a nap neve jelenik meg.

Szerencsére a GBD-800 esetében sem hagyták el az elfordulást gátló “csuklótámaszt” – így tényleg nagyon kényelmes viselet.

A digitális kijelző háttérvilágítása pedig több, mint zseniális.
Segítségével könnyedén leolvashatóak a megjelenített adatok – akár teljes sötétségben is.
Az automatikus LED-LIGHT háttérvilágításról nem is beszélve…
( Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és kapcsolja a diódát. Ezen funkciót be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása esetén a megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el. )

Saját tapasztalataim szerint a GBD-800-8ER modell pontosabban, gyorsabban kommunikál a Bluetotth kapcsolaton keresztül az applikációval.

Specifikációk:

Fokozottan ütés- és rezgésálló műanyag tokozás:  Az óra tokozása fokozottan ellenáll az ütésnek és a rázásnak. Az óra tokja könnyű, de tartós műanyagból készül.
Többnyire kaucsukból, gyantából vagy szilikonból. Ezt a típusú anyagot magas rugalmasság jellemzi, antiallergikus, vízálló, és nem szívja magába az izzadságot.
Edzett kristályüveg:   Az ásványüveg jelenleg az órás üvegek legelterjedtebb típusa. Nagyon kemény, és magas a szilícium tartalma, aminek köszönhetően kaparás és kopás elleni magas ellenállósság jellemzi. Ez viszont nem jelenti azt, hogy abszolút megkaristolhatatlan.
Műanyagszíj:  Az óraszíj tartós, vízálló műanyagból készül. 
Leggyakrabban kaucsukból, gyantából vagy szilikonból. Ezt a típusú óraszíjat magas rugalmasság jellemzi, antiallergikus, vízálló, és nem szívja magába az izzadságot. Nem hűt, és nagyon jól alkalmazkodik a csukló formájához. 
20 BAR nyomásig fokozottan vízálló:   Az óra 20 BAR nyomásig ellenáll a víz nyomásának. Úszni, fürdeni nyugodtan lehet az órában, sőt vizisportokhoz is használható. Megfelel az ISO2281 szabványban leírtaknak.
A 200M/20ATM-ig vízálló jelöléssel ellátott órák úszásra, snorkelingre, de légzőkészülékkel való búvárkodásra is alkalmasak.
Az 200M/20ATM a vízállósság fokát jelöli, mely az ISO 6425 szabvány által van egységesítve. Az ISO tesztek magukba foglalják a hőmérséklet, mélység, nyomás (víz, levegő) váltogatását különbözően hosszú időszakokra az óra nyugalmi állapotában, és az óra operatív részével való manipulációnál. A búvár modelleknél utólagosan az óra sós víz elleni ellenálló képességének, és a túlnyomás kiegyenlítési képességének (dekompresszió szimuláció) vizsgálata van elvégezve.
Automatikus LED-LIGHT háttérvilágítás:  Ha az órát a szeme felé mozgatja, rövid ideig automatikusan bekapcsol a háttérvilágítás.
Az órában szenzor található, mely 45 fokos dőlésnél aktiválódik, és kapcsolja a diódát. Ezen funkciót be- vagy kikapcsolhatja. Az automatikus szenzor kikapcsolása esetén a megvilágítást a gomb egyszerű megnyomásával indítja el. 
Méretek: 48.6mm x 54.1mm x 15.5mm ( MxSZxV )
Súly: 59gramm
1/100 stopper:  A mérési egység 1/100 másodperc, a maximális mérési idő 24 óra.
Célidő megadási lehetőség:  Az órán a mérés megkezdése elött beállíthatja a célidőt. Mérés közben a célidő elérésekor az óra hanggal jelez, így nem kell a stoppert figyelnie a sport tevékenység közben.
Világidő:  Városkód alapján az óra automatikusan meghatározza az ottani zónaidőt.
Duális idő:  A fő időn kívül az óra lehetővé teszi egy alternatív idő kijelzését is. Ez olyan személyek részére ideális, melyeknek más időzónában van ismerősük vagy családjuk, és egyszerűen akarják megtudni, hány óra van náluk. 
5 egymástól független napi ébresztés :  Az órán 5 egymástól független ébresztési időpontot állíthat be. Az ébresztési időpontok elérésekor az óra jelez.
Teljesen automatikus naptár :  Az óra a napot automatikusan a hónapoknak, éveknek sőt még a szökőéveknek is megfelelően lépteti.
Nap neve jelzése :  A kijelzőn megjelenik a nap angol nyelvű rövidítése.
MON-hétfő, TUE-kedd, WED-szerda, THU-csütörtök, FRI-péntek, SAT-szombat, SUN-vasárnap
Bluetooth gpw 2000 kapcsolat:  Az óra bluetoothon keresztül kompatibilis a mobiltelefonnal. Támogatott operációs rendszerek: iOS 10 vagy újabb, Android 6.0 vagy újabb.
Lépésmérő funkció:Beépített háromtengelyes gyorsulásmérőt kihasználó szenzoros sportfunkció. A lépésszámlálót manuálisan is el lehet indítani, vagy amikor gyaloglást, illetve futást érzékel, automatikusan elindul. A kijelző a lépések összámát és a lépések óránkénti számát ábrázolja, amellett, hogy lehetőségünk van a célérték 1.000-től 50.000 lépésig való beállítására, amely elérését egy hangjelzés kíséri. Az óra számlapja ábrázolja a gyaloglás folyamatát és figyelmeztet az elégtelen aktivitás esetén.
3 év várható elemélettartam:  A megbízható pontos quartz óraszerkezetet várhatóan három évig működteti a gombelem ( CR2025 ).
Merülő elem figyelmeztető jelzés :  Ha az óra működését biztosító elem feszültsége lecsökken, az óra figyelmeztető jelzést küld.
Pontosság:  Az óra megengedett eltérése normál hőmérsékleten kevesebb mint +/- 15 másodperc havonta.

IRATKOZZ FEL CSATORNÁINKRA!

https://tesztalelkemindennek.hu/2019/02/11/gyorsan-egyszeruen-megbizhatoan/