A Tudor Black Bay Dark tesztelése

A fekete óra tökéletes búvárkodáshoz mély, sötét vizekben, és jól mutat szárazon is. A WatchTime archívumának ebben a funkciójában a Tudor népszerű modelljét teszteljük a közelmúltban megjelent teljesen fekete változatban: a Heritage Black Bay Darkban.

Az elmúlt néhány évben a Tudor Heritage Black Bay egy fontos és vonzó órakollekcióvá nőtte ki magát. 2012-ben került piacra egy retro megjelenésű, rozsdamentes acél modellel, piros búváróra kerettel, majd 2014-ben egy visszafogottabb, kék forgó előlappal, majd egy évvel később az eddigi legegyszerűbb, fekete színben. .

A Tudor 2016-ban új feldolgozási kört indított el a Heritage Black Bay bronz színben való bemutatásával, 36 mm-es tokban és egy ultrasportos, teljesen fekete változattal. Ráadásul minden új és meglévő Heritage Black Bay modell a házon belüli MT5602-t fogja használni a korábban használt ETA 2824 helyett. (Az MT5602-t 2015-ben mutatták be.)

A különféle pántok és karkötők széles választéka továbbra is változatossá teszi. Mindegyik órához háromsoros rozsdamentes acél karkötő vagy antikolt bőrszíj tartozik, és szövetszíj mindig mindkét opcióhoz tartozik. A legmerészebb választás a 36 mm-es 2016-os Tudor modell, „urban camouflage” szövetpánttal.

Az általunk tesztelt óra fekete, szálcsiszolt PVD-bevonatú rozsdamentes acél karkötővel rendelkezik, amely illeszkedik a házhoz. Míg a számlap matt felületű, a forgó előlap fényes alumínium sínnel különbözik egymástól. Azt a tényt, hogy a gyűrű nem kerámiából készült, és ezért érzékeny a karcolásokra, meglehetősen nehéz figyelmen kívül hagyni egy 4000 dollár feletti órában.
A Black Bay Dark robusztus és funkcionális házon belüli szerkezete minimális díszítéssel rendelkezik.

De egy teljesen pozitív tulajdonság a mozgás, különösen Tudor hagyományos értékeinek, a precizitás és a szilárdság fényében. A Rolex e kistestvére megfelel a kezdeti elvárásoknak azáltal, hogy a COSC, a kronométerek hivatalos svájci vizsgálóintézete minden mozgást ellenőriz. Egyéb kritériumok mellett a COSC-tanúsítvány megköveteli, hogy az óra átlagos árfolyam-eltérése napi -4 és +6 másodpercen belül maradjon.

READ  Majdnem lila köd - Casio G-Shock GMW-B5000RD-4ER

Az elektronikus időzítőn végzett tesztünk megerősíti ezt a pontosságot. A hivatalos teszttel ellentétben azonban a hatodik pozíciót, koronajobbot is teszteltük, ami kisebb kiugrót mutatott a mínusz tartományban. Bár ez a helyzet ritka a mindennapi használat során – csak akkor fordul elő, ha felemeli a csuklóját, hogy leolvassa az időt –, de elengedhetetlen azoknak, akik az öntekercselős órájukat óratekercseken tárolják, mert sok ilyen gép függőleges helyzetben hagyhatja az órát pihenés közben. több órán át tartó időszakok.

A „Movement Tudor” MT5602 különféle műszaki tulajdonságai teljesítik a márka filozófiájának második részét: a szilárdságot. Mindenekelőtt a 6,5 ​​mm magas szerkezet robusztus jellege biztosítja, hogy a kisebb tűrésváltozások miatt ne forduljanak elő funkcionális problémák. Másodszor, az egyensúlyt nem csak az egyik oldalon tartja egy kakas, hanem teljesen egyenesen és biztonságosan fekszik egy híd alatt. Harmadszor pedig a szilícium hajrugó biztosítja, hogy a központosítási hibákból vagy deformációkból eredő zavarok vagy ütések esetén ne forduljon elő sebességeltérés.

A gyártási mozgás további minőségi jellemzői közé tartozik a hosszú, 70 órás teljesítménytartalék és a négy szabályozócsavarral szabályozható tehetetlenségi egyensúly. Az arányt már nem a kiegyenlítő rugó aktív hosszának változtatása szabályozza, mint ahogy az volt, amikor a Heritage Black Bay ETA mozgása volt. Annak ellenére, hogy Tudor más finomszabályzót használt az ETA 2824-ben, a stabil változó tehetetlenségi nyomaték csak a házon belüli mozgásra való átkapcsolással volt lehetséges.
Az óra összekötő karkötője funkcionális összecsukható csattal és biztonsági zárral végződik.

A márka nagyon kevés erőfeszítést vagy költséget fektetett a szerkezet díszítésére, ami összhangban van azzal a filozófiával, hogy megbízható óratechnológiákat kínálnak elfogadható áron. Azok a mechanikus órák szerelmesei, akik készen állnak a teljesen menetes tok hátlapjának kinyitására (természetesen a megfelelő szerszámmal), minimális díszítéseket fedeznek fel, amelyek egy csontvázas és ecsettel bevont rotorra korlátozódnak, amelyben a Tudor név szerepel.

READ  Mozgásban a fittbanda (2.) – Xiaomi Mi Band4

Tudor kihagyta a dátum megjelenítését a Heritage Black Bay Dark esetében, amit pozitív változásnak látunk. Ez a sport dizájnú óra az 1954-es Tudor Oyster Submariner hagyományait követi, amelyen szintén nem volt dátumkijelzés; tiszta, dísztelen számlapján egyszerűen nyolc kerek és három téglalap alakú órajelző és egy háromszög alakú 12 óra jelző található. A feltűnő óra- és másodpercmutató jellegzetes „hópehely” formájával a második Submariner generációhoz vezethető vissza, amelyet Tudor 1969-ben mutatott be. Az óra vízállósága ma 200 méter, mint 1958-ban. Ez lenyűgözően magas volt. értéke a búvárkodás úttörőinek idején, és ma is elegendő a legtöbb szabadidős búvár számára.

Ily módon a Heritage Black Bay Dark egyesíti a különböző klasszikus modellek legjavát – most egy nagyon trendi sportóra lezser fekete ruhájában. Ez a legmenőbb módja a merülésnek – nem is beszélve arról, hogy a legjobb módja annak, hogy a búvárkodás történelmét bevigye a strandbárba.

SPECIFIKÁCIÓK:
Gyártó: Montres Tudor SA, Rue François Dussaud 3-7, 1211 Geneva 26, Svájc
Hivatkozási szám: 79230DK
Funkciók: óra, perc, másodperc
Mozgalom: Házon belüli kaliber MT5602, automata, kronométer, 28 800 vph, 25 ékszer, hack mechanizmus, szilikon kiegyensúlyozó rugó, finom szabályozó csavarok változtatható tehetetlenségi mérlegen, Incabloc lengéscsillapító, teljesítménytartalék = 70 óra, átmérő = 31,8 mm, magasság = 6,5 mm
Tok: PVD-bevonatú rozsdamentes acél, egyirányú merülő keret alumínium sínnel, ívelt zafírkristály belső tükröződésmentes bevonattal, csavaros korona, teljesen menetes PVD bevonatú hátlap, 200 m-ig vízálló
Szíj és kapocs: PVD-bevonatú rozsdamentes acél karkötő egyoldalas biztonsági összecsukható csattal, további szövetszíj PVD-bevonatú rozsdamentes acél csattal
Értékelési eredmények (eltérés másodpercenként 24 óránként):
Tárcsázós +3
Tárcsázza a 0-t
Korona fel +1
Korona le +3
Korona bal +3
Korona jobb -1
Legnagyobb eltérés 4
Átlagos eltérés +1,5
Átlagos amplitúdó:
Lapos helyzetek 290°
Függő helyzetek 252°
Méretek: átmérő = 41 mm, magasság = 15,5 mm, súly = 170 g
Változatok: antikolt bőrszíjjal és további szövetszíjjal (4150 dollár)
Ár: 4475 USD

READ  Karcolásteszten az MR-G szíja

Írta: Alexander Krupp
watchtime.com
Fordította: google