A Skót-felföldön tesztelték a MINI Countrymant

A kihívást jelentő útvonalakon az ALL4 intelligens összkerékhajtással dolgozó, új MINI Countryman nem csupán sportos menetdinamikai adottságairól tesz tanúbizonyságot, hanem arról is, hogy a hétköznapok megszokott ritmusába egy-egy kalandos kiruccanás bármikor belecsempészhető.

Élénkzöld tisztások, ragyogó napsütés, bámulatos kilátás és viharos esőfüggönyök bármelyik pillanatban: a Skót-felföld egy érintetlen természeti paradicsom, amely azonnal rabul ejti az ide látogatók szívét. A körülbelül 1 000 méteres magasságig emelkedő, piramis-alakú hegységek, a kanyargó folyók és az ősi sziklák mélyébe nyúló, kristálytiszta tavak sűrű egymásutánja káprázatos helyszínt kínál a szabadtéri sportok kedvelőinek – a minden kalandra kész MINI Countryman harmadik nemzedékének pedig kihívást jelentő útvonalakat.

Stirling várától a piramis-alakú hegységekig

Az utazás Stirling városából indul, ahol a Castle Hill névre keresztelt, vulkanikus eredetű szikla tetején Skócia egyik legnagyobb vára áll. Káprázatos kilátás nyílik innen a Loch Lomond nemzeti parkra, amely az Egyesült Királyság legnagyobb, megegyező nevű tavának is otthont ad. Stirling vára, amelyről először egy XII. századi dokumentumban tettek említést, a Stewart királyi család birtokában, a reneszánsz idején virágzott.

Stirling városából az A84 és az A85 jelzésű utak vezetnek észak felé, sűrű erdőkön keresztül, mélykék tavak mellett, egészen az apró Mid Lix településig. A beágazó A827-es út a Loch Tay tó partja mentén hívogat az északkeleti hegységek felfedezésére, így a kanyargós hegyi szerpentinen a MINI Countryman első kézből bizonyíthatja egyszerre kényelmes és sportos menetdinamikai kvalitásait.

A piramis-alakú hegységek egyik legmagasabb csúcsa, az 1 214 méter magas Ben Lawers alatt húzódik végig a környező folyók 344 méter hosszú gátja. A Sports Activity Vehicle modellek adottságaival felvértezett MINI Countryman otthonosan mozog Skócia érintetlen tájain, miközben tágas csomagtere a kalandos kiruccanásokhoz szükséges összes felszerelésnek helyet biztosít.

James Bond nyomdokain >>>