A Goodyear az Auto Zeitung téligumi-tesztgyőztese

245/40R18 - Detail HiRes

A Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 lett a német ‘Auto Zeitung’ autómagazin idei első téligumiabroncs-tesztjének győztese. Az abroncs külön elismerést is kapott a teszt során nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

A Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 dicséretben részesült a biztonságos teljesítményért, amit a teszt1 során tanúsított. A gumiabroncs havas útfelületen, téli körülmények között kiemelkedő tapadást és kiszámíthatóságot, míg nedves felületen nagyszerű tapadást produkált. Száraz útviszonyok között pedig nagyon kiegyensúlyozott teljesítményével győzte meg az Auto Zeitung szerkesztőit.

Az Auto Zeitung az Arctic Center nevű finnországi tesztpályán, egy BMW 520D-vel tesztelte a tizenhárom gumiabroncsot. A teszt során vizsgált kritériumok voltak többek között: a tapadás, a kormányzási pontosság, a vezetési stabilitás és a kényelem.

„A Goodyear mindig is nagyon erős téli gumi kínálatot vonultatott fel” – nyilatkozta Mike Rytokoski, a Goodyear alelnöke, európai marketingigazgatója. “Ezt bizonyítja az UltraGrip széria számos elnyert díja, amelyek sorát most nagy örömmel egészítjük ki az Auto Zeitung díjával.”

További információ:

Elindult a Goodyear magyar nyelvű sajtószobája: Friss hírek, videós és fotós háttéranyagok:

https://news.goodyear.eu/hu-hu/

1 Auto Zeitung (GER) – Issue 22, October 2019 – Tire size: 225/55R17 – Goodyear UltraGrip Performance Gen-1, Michelin Alpin 5, Vredestein Wintrac Pro, Dunlop Winter Sport 5, Pirelli Winter Sottozero 3, Nokian WR A4, Continental WinterContact TS850P, Nexen Winguard Sport 2, Falken Eurowinter HS01, Maxxis Arctictrekker WP06, Fortuna Winter UHP, Austone SP 901, Goodride SW608, 210 Euro