See you Seetroen

Igen, találkozunk még, hisz’ kellesz, nagyon.

Jaj, de megint ez a nagy rohanás.
Lassítsunk csak!

Szóval, Seetroen.

A Seetroen a Citroen által kifejlesztett “szemüveg”, amivel elkerülhetőek, vagy megszüntethetőek az autós/buszos/vonatos/hajós utazások során fellépő rosszullétek/émelygések.

Ennyi volt, amit elsőre leszűrtem a Citroentől kapott első sajtóanyagból.

A sajtóanyagból, amely ennyivel foglalta össze a hasznos kis eszköz működését:

A “szemüveg” működési elve egyszerű: egy színes folyadék segítségével rendezi a szem előtt a látóhatárt, és ezzel megszünteti a különböző érzékszervektől származó információk egymást zavaró hatását.

És ezzel a videóval mutatta be röviden:

Mondjuk, itt kell megjegyezni, hogy – amint azt már láthatta a kedves olvasó –  nem egy hagyományos szemüvegről beszélünk, hiszen egyrészt négy “karika” kerül a látóterünkbe, másrészt nincs lencse a “kütyüben”.

Októberben aztán eljött az ideje, hogy közelebbről is megismerkedjek a “szemüveggel”, mivel a Citroen C4 Cactus tesztautó mellé ezt a hasznos kis eszközt is megkaptam tesztre.

Persze, hogy posztoltam is gyorsan néhány videót…  😀

A kezdeti próba és nem kis bohóckodás után aztán eljött a nap, amikor a C4 Cactusról leforgattam a teszthez a videó alapanyagot, valamint készítettem néhány fotót is az autóról.
És, ekkor jött el annak is az ideje, hogy megpróbáljam egy kicsit komolyabban és összeszedettebben is megfogalmazni, hogyan is működik a Seetroen “szemüveg”.
Azt nem tudom, mennyire sikerült jól, de annak örülök, hogy nem csak két emberhez jutott el a videó!

Aztán, úgy alakult, hogy a puding próbája az evés lett…
Szóval, élesben is kipróbáltam, hogyan, mennyire működik…

A forgatást követően el kellett szaladnunk Csepelre.
Mivel szeretem volna, hogy párom is kipróbálja a C4 Cactust (Elvégre jó lenne, ha az @Edigurumi lányok női véleményt fogalmaznának meg a tesztautóról.), Ő vezetett én pedig a telefonjaimat bújtam.

Az M3-ason a főváros felé nem is volt semmi gond, azonban a “Hungárián”, az araszolásban bizony éreztem, itt az ideje a tényleges és éles tesztnek.

És, láss csodát!
A Seetroen szemüveg tényleg megoldotta!

Amikor éreztem, hogy kezdem magam nem igazán komfortosan érezni, gyorsan kiemeltem a dobozából, felvettem, és alig néhány perc viselés után folytathattam a közösségi életet a dugóban való araszolás közepette is.

A címben ugye annyit fogalmaztam meg, hogy “See you Seetroen“.
Igen, találkozunk még, hisz’ kellesz, nagyon.

Kellesz nagyon, mert én abba a körbe tartozom, aki gyermekkora óta nagyon tud szenvedni, ha nem Ő vezet és nem nyílegyenesen megy az autó.
A szenvedésem okán fellépő “rókatalálkozónak” már sajnos több autós újságíró kollégám/barátom is szem-, és fültanúja lehetett.
Mert akkor még nem létezett a Seetroen “szemüveg”…

Most már tudom, hogy a következő olyan autós rendezvényen, ahol az anyósülésen, vagy hátul utazom, mit kell viselnem.

See you Seetroen!