Zsinórban másodszor nyert a Goodyear a négyévszakos gumiteszten

Az Auto Bild vezető német autós magazin sorozatban immár másodszor hozta ki győztesnek a Goodyeart a négy évszakos abroncsok tesztjén, a piac legjobbjaként elismerve 2021-ben a gyártó négy évszakos abroncscsaládját.

„Kimagasló teljesítmény mindenfajta időjárási körülmények között, dinamikus vezethetőség, rövid fékút, nagyon jó vízen való felúszás elleni védelem, kiemelkedő futásteljesítmény” – foglalta össze a gumipiac legalaposabb tesztjeiről híres Auto Bild a négy évszakos abroncsok piacán veteránnak számító Goodyear gumijának erősségeit.1

A Goodyear négy évszakos portfóliójának fő terméke a Vector 4Seasons Gen-3, amelyet az Auto Bild 2020-ban és 2021-ben egyaránt győztesnek választott a négy évszakos abroncsok átfogó tesztjén2. A magazin idén 225/50 R17 méretben tesztelte a mintázatokat, 32 – kereskedelmi forgalomban vásárolt – abroncsból 16 teljesítette a fékútra vonatkozó minimális elvárást, közülük pedig 2 kapott jó, 2 pedig példás minősítést – az egyik a tesztgyőztes Goodyear.

A német magazin tavaly szintén a Goodyeart hozta ki győztesnek3, vagyis a Vector 4Seasons Gen-3 immár két egymást követő évben veretlen. A legjobb öt abroncs közül idén a Goodyear érte el a legmagasabb pontszámot a futásteljesítmény-teszten, és egyetlen abroncsként kapta meg minden kategóriában a legmagasabb szintű, „zöld” fokozatot. Ezzel elnyerte az Auto Bild „vorbildlich”, azaz példás minősítését.

A Goodyear nagy múltra tekinthet vissza a termékkategóriában. A négy évszakos abroncs a márka találmánya volt 1985-ben, a Goodyear Vector család első változata volt az első ilyen gumi. A gyártó azóta tökéletesítette az egész évben – napsütésben, esőben és hóban – egyaránt jól teljesítő abroncs receptjét. Az utóbbi években a Goodyear bármely más márkánál több teszten győzedelmeskedett4 a négy évszakos mezőnyben.

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója kifejtette: „Büszkék vagyunk arra, hogy a tesztelők az Auto Bild magazinnál sorozatban immár másodszor a Goodyear termékét találják az év legjobb négy évszakos abroncsának. Az elismerés igazolja a Vector portfólióba fektetett fejlesztési munkánkat, aminek eredménye a mintázat jelenlegi verziója, a Vector 4Seasons Gen-3. Továbbra is dolgozunk a négy évszakos technológia fejlesztésén, hogy megtarthassuk vezető pozíciónkat az abroncspiac eme növekvő szegmensében.”

1 Auto Bild magazin, 42-2021-es szám

2 Auto Bild magazin, 39-2020-as és 39-2021-es szám

3 Auto Bild magazin, 41-2020-es szám

4 16 vezető, független európai abroncsmagazin 41tesztje alapján, amelyeket 2013 novembere és 2020 szeptembere között végeztek. A számítások azon tesztek számán alapulnak, amelyekben a Goodyear győzedelmeskedett a négy évszakos kategóriában, az összes vizsgált versenytárssal szemben. További információk: https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/legal-disclaimer-test-claims.html