Woox teszt

A Woox rendszer mint okos otthon.

Nézzük az alapokat. Maximum 50 eszközt tud vezérelni a központ, az alegységek kényelmesen lefedik egy komplett háztartás minden igényét. Megvannak a megszokott okos izzók, csak fehér, esetleg színes valamint ezeknek a SPOT lámpa megfelelője és természetesen az elmaradhatatlan színes LED sor amit 5 méteres méretben lehet megvásárolni.  

Fény az éjszakában….

Elsőre az okos világítást teszteltem le. Az izzók kissé nehézkesen jelentkeztek be elsőre a központra de ennek a távolság volt az oka! ( az eszközöket a regisztrációkor lehetőleg minél közelebb kell helyezni a központhoz mert ilyenkor még csak bluetooth kapcsolat van ) Regisztrálás után viszont bárhonnan, bármikor lassulás és egyéb problémák nélkül lehet őket vezérelni akár távolról is! Röviden ezekkel minden rendben volt. Izzó függvényében állítható a fényerő, színhőmérséklet, önmagában a szín is. Vannak alap beállítások, pl éjszaka, stb amik inkább hangulat világításként funkcionálnak, valamint valamilyen zenére működő algoritmus vezérelt világítást amit sikerült tesztelnem. Alapvetően a basszus lesz az ami alapján váltogatja a színeket. Érdekessége és egyben hiányossága, hogy egyszerre csak egy izzót lehet így beállítani legalábbis telefonon keresztül. Amikor váltok a második izóra az első megáll annál a színnél amit legutoljára használt. 

Okos gomb avagy mini SMART SWITCH!

Na ez már mókás! A regisztráció egyáltalán nem vészes, pár másodperc alatt elvégezhető. Gyakorlatban ez egy gomb. Egy pici és tényleg okos gomb. Megkülönböztet egy-kettő gombnyomást és a hosszan nyomva tartott üzemmódot. Ez élből 3 különböző funkció, mindez egy apró kis valamiben. Az alkalmazásban van lehetőség folyamatokat ( flow ) létrehozni, melyik funkció mit csináljon. Élvezem, imádom, a család is imádja. 

Nyitás és mozgás érzékelés!

A nyitásérzékelő egy pici apró szerkezet, pont akkora, hogy 2 db Cr2032 gombelem elférjen benne. A működése hozza az elvárt szintet és mivel ez is egy okos otthon alkotóelem ;>>>

READ  Majdnem Porsche teszt