Tedee okos zár teszt

Félve álltam neki mert nem tudtam mire is számítsak még akkor sem, ha előzetesen megnéztem a gyártói oldalt. A zár szerkezet ABUS amiről tudom, hogy egy erős és megbízható rendszer. Homey rendszerbe való integrálás. Ez már egy olyan eszköz volt amihez kellett a gyártói applikáció regisztrációja ( saját app letöltés, regisztrálás és meg is vagyunk, ezekkel az adatokkal lehet folytatni a Homey alkalmazásban) 

Ha ez megvan akkor a Homey alkalmazáson keresztül IS be kell ide jelentkezni, hogy meglegyen az összeköttetés a két alkalmazás között. Innentől volt izgalmas a dolog. 

A zár távoli vezérléséhez (interneten keresztül nyitjuk és zárjuk) kell tedee bridge-et is, de nyilván ez sem probléma, valamint vannak esetek amikor ez nélkülözhetetlen (*).

Miket tud? 

Belülről akár gombnyomásra, akár applikációból nyit és zár, valamint manuálisan is nyitható!! Nyilván ez alap tézis de ügyesen csinálja. Időzítés. Akár nyitásra, akár zárásra alkalmazható automatika, estére teljesen zárva, reggel indulás előtt nyisson ki, valamint ha nincsen otthon senki zárjon be! Az alkalmazásban megadható a hely adathoz tartózólag mért távolság, ez alapján működik ( GPS ) Ha nincs a közelben senki akkor zár… A dolog szépsége, hogy ezeket ( kivéve az internetes hozzáférést) alapvetően, további kiegészítő modulok és központok nélkül is tudja. 

Miket tud még?

A szokásos mondat, miszerint csak a képzeletünk szab határt a megoldásokban. Időzíthetjük, felvehetjük családunk tagjait akik telefonját bluetooth-on érzékelve automatikusan nyílik a zár. Ami fontos! Képes kezelni a több ponton záródó ajtókat is amik zárszerkezete a kilincs felhúzásához van kötve! Van benne Push opció! Ha a közelben vagyunk és érzékeli a telefonunkat, de a kezünk tele van a bevásárlással, elegendő akár “fenékkel” meglökni az ajtót! ( Külön kell kalibrálni de ez nem gond!) 

Áram kell hozzá? 

Hát persze, mint minden egyéb okos otthon termékhez ennek is kell áramforrás. Ebben az eszközben egy beépített akkumulátor van ami feltöltött állapotban akár 1 évig is használható. Ez az adat nyilván felhasználás függvénye. Az akkumulátor töltéséhez egy mini USB kábel kell amit a csomagban meg is lehet találni, valamint központtól függetlenül nyomon követhetjük az akkumulátor állapotát, riasztást kapunk a merülő félben lévő zárról!

Legyen a kulcsa az alternatíva

Lemerült a telefonom, hogy >>>