Szélerőművet a tesztpályára

A Mercedes-Benz azt tervezi, hogy az észak-németországi Papenburgban lévő tesztpályáján szélerőműparkot épít

  • A Mercedes-Benz szélenergia termelésével bővíti zöldáram-portfólióját
  • Szélturbinák a papenburgi tesztpályán a Mercedes-Benz Group AG németországi villamosenergia-szükségletének több mint 15 százalékát fedezik, több mint 100 MW-ot termelve az évtized közepétől
  • Kétszámjegyű szélturbinák telepítését tervezi
  • Három számjegyű milliós hosszú távú együttműködési szerződés partnerekkel
  • A Mercedes-Benz további fotovoltaikus rendszerek telepítését vizsgálja a tesztpályán

A Mercedes-Benz azt tervezi, hogy az észak-németországi Papenburgban található tesztpályáján több mint 100 MW-os szélerőműparkot épít a Mercedes-Benz Group AG németországi éves villamosenergia-igényének több mint 15 százalékának fedezésére. Annak érdekében, hogy az évtized közepére kétszámjegyű számú szélturbinát állítson fel, a Mercedes-Benz hosszú távú áramvásárlási szerződést is tervez partnerével, ami háromszámjegyű millió eurónak felel meg. Vizsgálat alatt áll a fotovoltaikus rendszerek nagyszabású telepítése is a tesztterületen. A projektterveket és az ökológiai hatásvizsgálatot a helyi hatóságokkal és az érintettekkel szorosan együttműködve készítik el. A mintegy 800 hektáros terület 1998 óta szerves részét képezi a cég kutatás-fejlesztési tevékenységének. Ezzel a projekttel a Mercedes-Benz középtávon bővíti zöldáram portfólióját, egyúttal aktívan támogatja a szárazföldi szélerőművek terjeszkedését. energia Németországban.

Jörg Burzer, a Mercedes-Benz Group AG termelési és ellátási lánc menedzsment igazgatótanácsának tagja:
“Fenntarthatósági stratégiánk szerves részét képezi a megújuló energiák célzott bővítése saját telephelyeinken. A Papenburgban tervezett szélerőműpark megvalósításával fontos lépést teszünk ebbe az irányba. Aktívan hozzájárulunk az energetikához átállás és a szárazföldi szélenergia terjeszkedése Németországban. Azáltal, hogy nagy mennyiségben telepítünk fotovoltaikus rendszereket üzemeink tetejére, fokozatosan csökkentjük külső energiaigényünket.”

Ez év óta CO2-semleges a termelés a vállalati üzemekben, és a Mercedes-Benz arra törekszik, hogy 2030-ra a termelés energiaigényének több mint 70 százalékát megújuló energiákkal fedezze. évben a társaság saját telephelyein a nap- és szélenergia terjeszkedésére, illetve további ennek megfelelő áramvásárlási szerződések megkötésére fókuszál. 2025-ig a Mercedes-Benz három számjegyű millió eurót fektet be a fotovoltaikus rendszerek telepítésének bővítésére.

READ  Hallgattad már a Hyundai Ioniq 5 és Synco mikrofonszett podcastunkat?

A társaság célja, hogy az évtized végére 2020-hoz képest legalább a felére csökkentse az egy személygépkocsira jutó CO2-kibocsátást a teljes életciklus során. Ennek legfontosabb eszközei a járműpark villamosítása, a zöldárammal való töltés, a járműpark javítása. akkumulátortechnológia, valamint az újrahasznosított anyagok és a megújuló energiák átfogó felhasználása a termelésben.