Mindent az olvasókért! Bor és pálinkateszt – Miskolcról

Mint arról a bevezetem.eu korábban már beszámolt,  pénteken a fröccsöké, a boroké és pálinkáké volt a főszerep Miskolcon.

Ha hivatalos tesztet/beszámolót akarnánk írni, akkor az alábbi gondolatokat olvashatnátok:

Zachár Ágnes fiatal borász a XII. Miskolci fröccsfesztiválon az Avasi Cellárumban tartotta első kóstoltatását szűk borszakmai közönség előtt. A kezdeti félénkséget a szép soproni borok és a szakértők elismerő szavai gyorsan oldották. A kóstoló lezárását saját készítésű pálinka , mosoly és elismerés zárta.

Ha a borbloggervloggertrógerek beszámolóihoz hasonlóan írnánk, akkor pedig az alábbi sorokat vetettük volna klaviatúrára:

Az enyhén déli fekvésű, mészköves, lávatufás,  savas, a lenyugvó nap és a koraőszi  záporok érlelte szőlők szolgálta alapanyagból készített, fém tölgyfahordóban érlelt, és indukciós eljárással tovább savasított borok íze leginkább a bárányfelhők által színesített kék égbolton, a délutáni napfényben meg-megcsillanó mentőhelikopter szabadságához fogható.

Mi azonban nem így “írunk”, nem így “tesztelünk”.

Éppen ezért, az alábbi gondolatokat fogalmazta meg kollégánk – enyhén  másnaposan – a borkóstóló utáni  reggelen:

A szakértők a chardonay borokat dicsérték, de nekem leginkább a 2015-ös kékfrankos jött be leginkább.
A pálinkák sora az esemény végén végén “csak” a vidám kötetlenséget adta/erősítette. Igen tisztességes törköly pálinka volt ? nem agyig préselt szőlőből…

Igyál Te is!

READ  Jól szerepeltek az édes fehér pezsgők a teszten