“Kipróbált és tesztelt” minősítésű Samsung Smart tévék

A Samsung televíziója elnyerte az egyesült királyságbeli Royal National Institute of Blind People (RNIB) akkreditációját

Tried and Tested minősítést nyertek a Samsung 2020-as Smart televíziói az Egyesült Királyság Royal National Institute of Blind People (RNIB) intézetétől. A kitüntető elismerést első alkalommal kapta meg a TV iparág egyik szereplője. A Samsung további fejlesztésekkel szeretné segíteni az akadálymentes használatot az egyenlőség jegyében.

Az RNIB olyan termékeknek, weboldalaknak, alkalmazásoknak vagy szolgáltatásoknak adja ezt a tanúsítványt, amelyek eleget tesznek az intézet gyengénlátó felhasználókat segítő akadálymentesítési kritériumainak. Ez a megkülönböztetés egyszerre segíti majd a felhasználók döntéseit a vásárlás során és igazolja a Samsung elkötelezettségét amellett, hogy folyamatosan fejlessze az akadálymentesítő funkciókat a tévékészülékein.

A Samsung 2013 óta működik együtt az RNIB-vel annak érdekében, hogy termékeit olyan funkciókkal lássa el, amelyek ezeket minden felhasználó számára hozzáférhetővé teszik.

A vállalat évek óta nagy hangsúlyt fektet a gyengénlátó felhasználók számára elérhető akadálymentesítő funkciók fejlesztésére. Többek között olyan megoldásokat tett elérhetővé, mint a különböző műsorinformációkat felolvasó Voice Guide, vagy a High Contrast mód, amely a grafikus információt áttetsző fekete háttéren, fehér betűkkel jeleníti meg, ezáltal segíti az olvashatóságot. A funkciók elismeréseképpen tüntette ki a Samsungot az RNIB 2016-ban az Inclusive Society Award díjjal.

Azóta a Samsung továbbfejlesztette és kibővítette a televíziók akadálymentesítő funkcióit annak érdekében, hogy javítsa a siketek és nagyothallók, valamint a vakok és gyengénlátók digitális integrációját. A támogató megoldások között a következők emelkednek ki:

• A továbbfejlesztett, csak angol nyelven elérhető Voice Guide funkció segítségével a felhasználók meghallgathatják a műsorokhoz kapcsolódó legfontosabb információkat, valamint a távirányító és az akadálymentesítő funkciók használati útmutatóját. A felhasználók emellett kedvük szerint alakíthatják a Voice Guide hangfekvését és hangsebességét is.

• A Digital Magnifier kiemeli és felnagyítja a Samsung Galaxy okostelefonokról a nagyméretű képernyőre tükrözött szövegeket és ábrákat1.

READ  Csak csapadék ne essen!

• A Focus Enlarge funkció felnagyítja a tévé irányításához és a hangerőszabályozáshoz kapcsolódó, valamint a menüben található feliratokat.

A különböző tartalmak és funkciók egyre szélesebb választékának köszönhetően az okostévék széleskörű szórakozási lehetőségeket biztosítanak a felhasználóknak – mondta el Kangwook Chun, a Samsung vizuális kijelzőkért felelős üzletágának ügyvezető alelnöke. – A Samsung elkötelezett televíziói átfogó akadálymentesítése mellett. Célunk, hogy minden felhasználó ugyanolyan egyszerűen fogyaszthassa kedvenc tartalmait.”

Az RNIB-nek nagy örömére szolgál, hogy Tried and Tested minősítéssel ismerheti el a Samsung tévékészülékek akadálymentesítő funkcióit. Az RNIB és a Samsung már 2013 óta dolgozik együtt, és ez idő alatt a vállalat folyamatosan fejlesztette és bővítette ezeket a lehetőségeket televízióin” – mondta David Clarke, az RNIB szolgálati igazgatója.

1 A Digital Magnifier funkció csak bizonyos Samsung okoselefonokon érhető el.