Két éjszakán át tesztelik a Csömöri úti felüljáró teherbírását

Próbaterhelés miatt lezárják a Csömöri úti felüljárót szerda és csütörtök éjszaka, a 979-es autóbusz ezért módosított útvonalon közlekedik majd – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t.

    A zuglói Csömöri utat és az újpalotai Drégelyvár utcát összekötő felüljáró teherbírásának tesztelését a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végzi – áll a közleményben.


    Először, szerda éjszaka a felüljáró Zugló felőli részét vizsgálják, csütörtök éjjel pedig az Újpalota felőli részét terhelik – írták.


    A vizsgálat a híd állagát tanulmányozza, különös tekintettel arra, hogy a terhelés alatt keletkeztek-e a szerkezetben káros alakváltozások, repedések, történt-e elmozdulás a hídszerkezetben. A statikus és a dinamikus terhelés mellett a felüljárón rezgésvizsgálatokat is végeznek.


    A terhelési próba idején a 979-es autóbusz módosított útvonalon jár: Újpalota, Nyírpalota út felé nem érinti a Cinkotai út, a Molnár Viktor utca és az Apolló utca megállóhelyet, helyette a 124-es autóbusz Öv utca, Pestújhelyi tér, Emlék tér és a 231-es autóbusz Thököly út megállóhelyén áll meg. Csepel, Csillagtelep felé nem érinti az Apolló utca, Molnár Viktor utca, Cinkotai út megállóhelyet, helyette a 231-es autóbusz Thököly út és a 124-es autóbusz Emlék tér, Pestújhelyi tér és Telepes utca megállóhelyén áll meg.


    A felüljáró felújítása a tervek szerint halad, a félpályás lezárás legkésőbb a műszaki átadás-átvétel megkezdéséig marad érvényben, amelynek tervezett dátuma 2021. december 3. – áll a közleményben.