Gyorsított vizsgálatot kezdett a GVH a koronavírus-gyorstesztek piacán

    Gyorsított ágazati vizsgálatot kezdett a koronavírus-gyorstesztek piacán a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), mert felmerült, hogy a belföldön kapható termékek ára európai összehasonlításban magas – közölte a GVH az MTI-vel csütörtökön.

    Az antigénkimutató tesztek népszerűek, jelentős a kereslet irántuk belföldön – írták. A vizsgálatot is azzal indokolta a GVH, hogy a termékek árazása sokakat érintő probléma. A közlemény szerint felmérik a kínálatot és piaci folyamatokat, valamint az értéklánc különböző szintjein elhelyezkedő piaci szereplők körét az áraikkal együtt. A versenyhatóság ezért a közeljövőben számos piaci szereplőt fog megkeresni – tették hozzá.

    A vizsgálat eredményeit jelentésben összegzik majd. A jelentéstervezet elkészítésére a GVH-nak egy hónapja lesz, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb egy hónappal meghosszabbítható.

    A versenyhatóság kiemelten vizsgál minden piaci magatartást, amely összefügg a járványhelyzettel, és a fogyasztók széles körét érinti – olvasható a közleményben.

READ  Már több vakcina is a tömeges tesztelés fázisában jár