A Filmteszt eddig mindent vitt

Közel 17 ezer versenyző tett próbát a  Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak első, online fordulójában.

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával szervezett országos játék a résztvevők száma alapján a legnépszerűbb és a legsikeresebb a DUE Médiahálózat által eddig szervezett edukatív tematikus tesztek közül. A középdöntőben és a döntőben – ahova a legjobb ezer tesztkitöltő kap meghívást – már személyesen vesznek részt a 14-20 éves korosztály játékosai február végén Budapesten. Közülük a legjobb huszonnégy juthat tovább a végső küzdelembe, és élő kvízjáték során derül majd ki, hogy ki lesz a  Nagy Magyar Filmteszt győztese.

A DUE Médiahálózat a Filmalap támogatásával és szakmai együttműködésével a diákokat szólította meg a magyar filmet népszerűsítő játékban. A versenyben a 14 és 20 év közötti fiatalok vehettek részt. A 24 kérdésből álló, mobilról és számítógépről is elérhető online tesztet azonban bárki kitölthette a  www.filmteszt.hu oldalon.

A játék során klasszikus és új magyar filmekből egyaránt érkeztek kérdések, szöveges és képes feladványok is, melyeket szakmabeliek állítottak össze azzal a céllal, hogy a legátfogóbb képet adják a magyar film legjaváról. A kitöltésben segítettek a DUE honlapjára folyamatosan feltöltött, illetve a DUE Tallózóban megjelent tartalmak is, melyek jelentősen bővítették a résztvevők filmes ismereteit.

Nagy Magyar Filmteszt első fordulójának sikere jól igazolja, hogy a magyar filmek egyre népszerűbbek a középiskolások körében is, sokan közülük alaposan ismerik a hazai filmalkotásokat.

A február végi döntő valódi izgalmakat tartogat: a helyszínen, a budapesti Akvárium klubban, közönség előtt kell a legrátermettebbeknek bizonyítani filmes tudásukat.

A Nagy Magyar Filmteszt második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában továbbra is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre kell majd választ adni – s itt, a középdöntőben derül ki, hogy melyik a legjobb 24 versenyző, akik majd egy látványos döntőben tesztelhetik tudásukat. A játékmester a színészként és filmrendezőként is ismert Szabó Simon lesz.

A döntők során változatos programokkal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival találkozhatnak a résztvevők. Az egész délutános, színes program fókuszában is természetesen a magyar film és a filmkészítés áll. A résztvevők találkozhatnak az ismert hazai filmszínészek mellett a legmenőbb mai magyar vloggerekkel – Simonffy Peti, Radics Peti, CultureGeeks, Ungdani, BroadTest személyében, továbbá bepillanthatnak akár a maszk készítés vagy a kaszkadőrök kulisszái mögé. Filmes sulik várják az érdeklődőket, valamint érdekes beszélgetések, többek között a szerzői jogokról. Az eredményhirdetést követően a játékosok megnézhetik az egyik legújabb magyar filmet.

iadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

 

http://tesztalelkemindennek.hu/2018/02/03/3511-de-melyik/