Elektromos kiszállító furgonokat tesztel Az egyik áruházlánc

    Teljesen elektromos meghajtású furgonokat vezetett be házhozszállítási szolgáltatásában a Tesco; az MHC Mobility Magyarország flottapartnerrel közösen üzemeltetett járművekben a hűtőgépek is akkumulátorról működnek, így az áruházlánc az online rendeléseket károsanyag-kibocsátás nélkül tudja kiszállítani – tájékoztatta a cég az MTI-t csütörtökön.

    Közölték: elsőként 4 teljesen elektromos furgonnal bővítették a flottát, amelyekkel a legforgalmasabb helyszínen, Budapesten szállítják házhoz a rendeléseket. Kezdetben az üzleti megoldást néhány autóval tesztelik, mielőtt a további bővítésről döntenek.


    Partnerük, az MHC Mobility operatív lízing keretében biztosítja a furgonokat, a cégtől emellett közel 100 hagyományos meghajtású kiszállító járművet is lízingelnek. A lízingszerződés részletei az üzleti titok részét képezik – írta a Tesco a flottabővítés értékét firtató kérdésre.


    A Tesco 2021. évi bruttó forgalma Magyarországon 765,0 milliárd forint volt a Trade Magazin szaklap adatai alapján. A nyilvános cégadatok szerint a Tesco-Global Áruházak Zrt. utolsó lezárt üzleti évében, a 2020 márciustól 2021 márciusig tartó időszakban közel 591 milliárd forint árbevételt ért el, az előző időszaki 602 milliárd forintot követően, a dolgozók átlagos létszáma 11 ezer volt.

READ  Blogot tesztelünk - Az eredmény NULLA!