Christoph Waltz és Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke együtt tesztelte a BMW iX modellt (Videóval)

A két Oscar-díjjal kitüntetett színész aktív szerepet vállalt a BMW Group új technológiai zászlóshajójának digitális világpremierjében, amely a hollywoodi legenda és a bajor prémiumgyártó közötti hosszú távú együttműködés első lépése is egyben.

Miközben újabb inspirációk után kutat és a társadalom különböző szegmenseit képviselő véleményvezérekkel, illetve jövőt formáló szaktekintélyekkel folyamatos párbeszédet folytat, a BMW Group az egyesült államokbeli filmszínházak egyik legkiemelkedőbb egyéniségével is partnerségre lépett. Christoph Waltz, akinek a Becstelen brigantyk és a Django elszabadul című filmekben nyújtott alakításait Oscar-díjjal jutalmazták, a BMW társalkotójaként is közreműködik mostantól. Az úttörő partnerség első lépéseként a színész központi szerepet kapott a BMW iX dizájn-világpremierjében: a müncheni központú vállalatcsoport új technológiai zászlóshajója a #NEXTGen 2020-as felvonásán mutatkozott be először.

A #NEXTGen idei, többnapos felvonásán – amelyet a bajor prémiumgyártó teljes egészében a digitális térben tart meg a www.bmw.com/NEXTGen weboldalon – a BMW Group nem csupán a személyes mobilitás jövőjéről ad átfogó képet, de azon modellek és járműtechnológiák fejlesztési folyamataiba is izgalmas betekintést enged, amelyek nagymértékben formálják és meghatározzák az iparág alakulását. Hogy még mélyebben belelásson a holnap szükségleteibe, igényeibe és trendjeibe, a BMW Group a számítástechnológia, az online játékok, a divat, a sport, a környezetvédelem, a társadalomtudomány, a zene, a film és számos más kulturális terület úttörőivel, illetve gondolkodóival köt jövőbe mutató együttműködéseket.

Christoph Waltz-zal Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke kezdeményezett párbeszédet, amikor meghívta a színészt egy kötetlen beszélgetésre a BMW Group tervezőivel, technológiafejlesztőivel és stratégiai szakértőivel. A főbb témák a BMW iX kialakítása és a BMW Group innovációs irányvonalai köré épültek, illetve a személyes mobilitás fejlődésének jövőbeni általános feltételeit helyezték a középpontba.

„A #NEXTGen 2020 előtti hajrában rendkívül inspiráló beszélgetést folytattunk Christoph Waltz-zal a jövő technológiáiról, a társadalmi változásokról és a vezetés élményének jövőbeni fontosságáról. Nyitottságával, pragmatikus gondolkodásával és enyhe türelmetlenségével új perspektívákat nyitott előttünk. Örömmel tölt el, hogy sikerült őt társalkotónknak megnyernünk, hiszen gondolataival és ötleteivel időről időre újabb kihívások elé állít majd minket” – mondta Oliver Zipse.

Christoph Waltz a prémium minőséget, a technológiai precizitást és a részletekre való gondos odafigyelést értékeli leginkább egy autóban, a kimagasló minőségű és hosszú távon megbízható termékek fenntarthatóságát így kiváltképp magáénak érzi. A színészt ugyanakkor részletekbe menően érdeklik a fenntartható hajtáslánc-technológiák ökológiai hatásai is, úgy mint a klímavédelem és az erőforrások megőrzése. Hollywood egyik legkiemelkedőbb egyénisége az elektromos mobilitás fejlődéstörténetét is folyamatosan nyomon követi.

Az elektromos mobilitás, a hálózatba kapcsolt járműtechnológiák és az automatizált járművezetés terén zajló legújabb technológiai fejlesztéseket Christoph Waltz olyan naprakészen figyeli, mint a közvetlen versenytársak. „Minden új technológiai információt örömmel fogadok, érkezzen akár a Szilícium-völgyből, akár Európából. Egyre több mindent szeretnék látni ebből, amit pedig e téren a BMW-nél tanultam, roppant nagy hatással volt rám. A BMW egy hagyományokkal átitatott, ugyanakkor rendkívül jövőbe mutató vállalat” – fogalmazott Christoph Waltz.

https://egyszermarlattamautot.hu/2020/11/16/az-elso-bmw-ix/