Autómentes belvárosban tesztelhették a budapestiek a TIER e-rollereit

Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Autómentes Hétvégén interaktív programokkal, tesztpályával és gyermekprogramokkal várta a TIER az érdeklődőket. A résztvevők megtapasztalhatták, milyen könnyen kezelhetők a vállalat újgenerációs e-rollerjei és megtanulhatták, hogyan közlekedhetnek velük biztonságosan. A környezetbarát járművek és a Fővám téren kialakított pálya népszerűnek bizonyultak, több százan próbálták ki a járműveket a 2 nap alatt.

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és 22. között rendezik meg a fenntartható közlekedési megoldások népszerűsítésére. A rendezvény célja, hogy az európai lakosság megismerhesse a gépkocsihasználat melletti alternatívákat, amelyek kevesebb károsanyag-kibocsátás mellett, zsúfoltság nélkül teszik élhetőbbé a városokat, miközben egészségesebb, szórakoztatóbb megoldást is jelentenek az utazásra. A TIER e-rollerjei bárki számára könnyen hozzáférhető alternatívát kínálnak a városi forgatagban, kiválóan kiegészítik a közösségi közlekedési formákat, ezt pedig a budapesti érdeklődők is megtapasztalhatták az idei Autómentes Hétvégén.

A rendezvény két napja alatt több száz érdeklődő próbálta ki a TIER legújabb e-rollerjeit egy tesztpályán, ahol gyorsan megtanulhatták a jármű biztonságos használatát. A legjobbak TIER-kuponokat is kaptak a pálya teljesítése után, így a következő TIER utazásukat kedvezményesen kezdhetik meg. A legkisebbeket külön foglalkozások várták, arcfestéssel és lemosható tetoválásokkal. A Fővám téri pálya mellett a TIER budapesti fejlesztőcsapatának irodájában is egész hétvégén a fenntartható közlekedésé volt a főszerep, a BKK itt tartotta ugyanis közlekedésfejlesztési hackathonját.

Nagyon örülünk, hogy az Autómentes Hétvégén ilyen sokan kipróbálhatták az e-rollereket. Az élhető városokban egyre nagyobb szükség van olyan közlekedési alternatívákra, amelyek nem szennyezik a környezetet, könnyen hozzáférhetők mindenki számára, csendesek és nem foglalnak el nagy helyet a közterületekből. A TIER e-rollerjei éppen ilyen biztonságos és kényelmes opciót jelentenek, Budapest mellett pedig már Siófokon is elérhetők.” – mondta el Lendvai Tímea, a TIER Regionális City Managere.

A klímasemleges működés mellett a TIER számára kiemelten fontos a felhasználók és a közlekedés többi szereplőjének biztonsága is, ezért az e-rollereikben a legmodernebb biztonságtechnikai elemeket alkalmazzák. Ezeket ismerhették meg az érdeklődők a hétvégén és tesztelhették is a legfontosabb funkciókat. Az első használat előtt a felhasználóknak végig kell nézniük az applikációban található biztonsági oktatóprogramot, amely könnyen érthető magyarázó ábrákkal ismerteti a legfontosabb közlekedési szabályokat és alapelveket.

A világ vezető mikromobilitási szolgáltatója egy éve érkezett Magyarországra, Budapest mellett már Siófokon is elérhetők e-rollerjei, hamarosan pedig további városokba is megérkeznek.